Vulin: Poziv JUKOM-a premijerki je poruka ambasada da ga neće u Vladi Srbije 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/Jovo Mamula/DS (arhiva)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da poziv Komiteta pravnika za ljudska prava (JUKOM) mandataru Ani Brnabić da ga izostavi iz svog novog kabineta, predstavlja „poruku ambasada i ambasadora (o tome) koga ne bi voleli da vide u novoj Vladi Srbije“.

Vulin je u pisanoj izjavi ocenio da JUKOM „i ostale haške nevladine organizacije nikada ne rade same i ne govore ono što im nije naređeno da kažu“.

„Lepo je znati da se nisam promenio svih ovih godina vlasti, nisu nikada želeli da me vide ni u parlamentu, ni u Kancelariji za Kosovo i Metohiju, ni u vladi. Moje pomeranje bi bio lep poklon i Tačiju i ambasadorima, šteta što je napredak vojske toliko vidljiv, ali bi zato moje sklanjanje bilo još vrednije“, naveo je Vulin, prenelo je Ministarstvo odbrane.

Istakao je da mu je „važnije da vlada ne promeni politiku prema vojnoj neutralnosti, odnosu prema Srbima van Srbije, odnosu prema Rusiji, Kini, politici socijalne pravde“, nego da bude ministar.

„O politici Vlade Srbije, pa ni o meni, JUKOM se neće baš ni malo pitati. Ja ne mrzim nikog, a to se za haški NVO ne bi moglo reći“, naveo je ministar odlazeće Vlade.

Komitet pravnika za ljudska prava je danas pozvao mandatarku za sastav Vlade Srbije, Anu Brnabić, da izostavi iz predloga budućih ministara Aleksandra Vulina, dosadašnjeg ministra odbrane.

„Vulin je kontinuirano u toku svog mandata ministra odbrane, i intenzivno u toku razgovora Beograda i Prištine, javno nazivao Albance ‘Šiptarima’ i vređao dostojanstvo albanske nacionalne manjine. Na taj način, on je pokazao nepoštovanje stavova domaćih sudova da pogrdno označavanje albanske manjine ovim nazivom predstavlja govor mržnje“, saopštio je JUKOM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari