Jovović: Ostati u pobedničkom ritmu 1foto: Starsport.rs ©

Šef stručnog štaba Novog Beograda traži ozbiljnost sa autsajderskim Dinamom u Ligi šampiona.

Izabranici Dejana Jovovića su apsolutni favoriti protiv rivala iz Gruzije, u meču 9. kola elitnog takmičenja (19.45, kao što su bili u dobijenom meču u Tbilisiju.

– Moramo da nastavimo u istom ritmu u kom smo odigrali poslednjih nekoliko mečeva, odnosno da budemo maksimalnim angažovani od prvog minuta – počinje priču šef stručnog štaba Novog Beograda Dejan Jovović. – Mislim da su svi igrači do sada shvatili da kao ekipa ne smemo sebi da dozvolimo opuštanje nijednog trenutka, a pogotovo ne na startu utakmice. Postepeno uvodimo tim u neke stvari koje će biti osnova naše igre u budućem periodu. Ovakve utakmkice treba da nam maksimalno pomognu da postpeno uđemo u sistem igre koji želimo da primenjujemo u finišu sezone kada će se odlučivati o trofejima. Dinamo je ekipa koja ima iskusne internacionalce i odlično je vođena od strane našeg trenera Dejana Stanojevića. Imamo odličnog protivnika za parvo nadigravanje u bazenu – smatra trener beogradskog kluba i sigurnog učesnika Fajnal-ejta LŠ, iza kog stoji kao tehnički organizator.

Strateg Novoboegrađana je posle preuzimanja komandi od Vladimira Vujasinovića vezao trijumfe protiv Barselonete, Partizana, Vojvodine i Radničkog iz Kragujevca.

– Svi igrači su zaista posvećeni i pomno prate sve ono što se dogovramo na treninzima i o čemu pričamo na sastancima. Trudim se da igračima predstavim da sve ovo što sada radimo je neka vrste priprema za najvažnije utakmice koje će tek doći. Sa saradnicima u stručnom štabu pokušavam da iz treninga u trening podižemo nivo svesti o našoj igri i budemo stvarno najbolji onda kada to bude najpotrebnije – gleda mnogo unapred Jovović.

Prvotimac Novobeograđan,a Đorđe Vučinić, očekuje zanimljiv duel.

– Prvenstveno ćemo se potruditi da nastavimo ovaj pobednički niz. Mislim da smo u veoma dobrom ritmu da smo dostigli vrlo dobru formu. Iako smo u prvom meču ove sezone ubedljivo pobedili Dinamo u Grizuju, prema ekipi iz Tbilisija imamo veliko poštovanje. S obzirom da smo u veoma zgusnutom rasporedu utakmica, očekujem da će ovaj meč biti iscrpljujući i fizički i psihički. Međutim, gledamo sebe, fokusirani smo isključivo na našu igru, koju ćemo pokušati da podignemo na još viši nivo – zaključio je Vučinić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari