Vučić pohvalio Zvezdu i Terzića: Čestitam, majstore, pokazao si da vam je Srbija prioritet 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozdravio je odluku Fudbalskog kluba Crvena zvezda da plati porez za period od decembra 2022. do marta 2023.

Tokom govora na svečanom otvaranju deonice autoputa „Miloš Veliki“ od Novog Beograda do Surčina, Vučić je dodao da ga ne zanima kako je klub iz Ljutice Bogdana doša do novca kojim je platio dugovanja državi.

– FK Crvena zvezda stoji finansijski mnogo bolje od FK Partizan. Da sad ljudi ne bi lupali gluposti da je to zahvaljujući meni – nije. Pozdravljam odgovoran odnos FK Crvena zvezda. FK Crvena zvezda je platila 7.3 miliona evra poreskog duga i onda neznalice kažu, ne razumeju šta je država – kako je platio, uzeo pozajmicu – kazao je predsednik Srbije i dodao:

– Mene kao predstavnika države zanima da li je država dobila svoje pare. Država je od Zvezde dobila pare, a šta mene briga od koga je klub pozajmio? Da li će Zvezda to da vrati sad kad dobije pare od Lige šampiona, pretpostavljam da mora i hoće.

Aleksandar Vučić je pohvalio generalnog direktora crveno-belih Zvezdana Terzića, koji je izjavio da je plaćanje poreza svojoj državi najveći dokaz patriotizma.

– Kažu – Terzić pozajmio? Čestitam majstore, uplatio si državi! Hvala što si pokazao da je to prioritet FK Crvena zvezda, a ne da država bude poslednja rupa na svirali, jer ćemo da je ucenimo navijanjem. Zvezda je predstavljala Srbiju u Evropi, nekad uspešno, nekad manje uspešno i imali su podršku i želim im mnogo sreće u Ligi šampiona – rekao je predsednik Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari