Antić hvali Vučića, a proziva kolege iz SNS 1Foto: V. Ristić

Da nije Aleksandra Vučića ne znam gde bi ova Srbija završila.

On je najbolji predsednik u poslednjih sto godina, ali oko sebe ima toliko lopova da nije normalno, rekao je na konferenciji za novinare trener FK Dinamo Dragan Antić i ponovo izrazio nezadovoljstvo finansijskom podrškom klubu.

Antić, koji je član SNS, za svoje partijske kolege, u prvom redu za gradonačelnika Slobodana Milenkovića i većnika za sport Nenada Đorđevića je kako prenose lokalni portali rekao da su „zlo i sekta koja ne postoji na svetu“.

– Oni žele da unište sve u Vranju, pa i sport. NJih interesuju samo kombinacije sa deset, dvadeset i trideset procenata. Naš gradonačelnik ume samo da se reklamira oko buduće gradnje stadiona, kada smo mi doveli našeg predsednika Vučića, optužio je gradski vrh trener Dinama. U međuvremenu, o manjku para u klubu koji je član Prve lige Srbije, sa ambicijama da ponovo izbori plasman među superligaše, Antić je obavestio i predsednika FSS Slavišu Kokezu, uz upozorenje da „klub možda i ne počne prolećni deo prvenstva“.

– Situacija je katastrofalna, pa ne želimo da ulazimo u rizik i igramo po svaku cenu. Za sada nema pojačanja, jer odakle pare Dinamu da dovodi fudbalere, prepričao je Antić novinarima deo svog pismo čelniku FSS. O finansijama u klubu govorio je novinarima i sportski direktor Dinama Marko Antić, jedan od dvojice sinova trenera, koji su direktno uključeni u rad kluba. Marko kao direktor, a Miloš kao prvotimac i jedno vreme kapiten ekipe.

– Na sednici UO kluba razmatrali smo i činjenicu da ćemo iz gradskog budžeta tek u aprilu dobiti 12 miliona dinara, što je nedovoljno za rang u kome se takmičimo, rekao je mlađi Antić, navodeći da su aktuelni dugovi oko 3,5 miliona dinara. On nije komentarisao činjenicu da je zbog neizmirenih obaveza prema igračima koji su pod ugovorom, a taj broj je oko 20, FSS suspendovao klub i ukinuo mogućnost registracije novih igrača do izmirenja svih obaveza.

Iz gradske uprave povodom novih napada nisu se oglašavali. U budžetu Vranja za ovu godinu za sport je opredeljeno 60 miliona dinara. U skladu sa Zakonom o sportu, maksimalni deo koji može da pripadne fudbalu je dvadeset procenata, odnosno 12 miliona dinara, a procenjeno je da bi Dinamo u prolećnoj polusezoni morao da ima između 30 i 45 miliona dinara, ukoliko sačuva superligaške ambicije.

– Gospodin Antić bi morao da se malo bavi zakonom, jer novac iz budžeta nije naš lični, već svih sugrađana, a postoje i drugi sportovi. Unazad četiri godine mi pokušavamo da ga ubedimo da gradski budžet ne može potpuno da finansira klub i njegove ambicije, koje razumemo. Ako je tako moćan i sportski priznat, zašto onda ne obezbedi novac od sponzora, navodi za Danas izvor iz SNS u Vranju, koji je želeo da ostane anoniman, navodeći da je o novim napadima na SNS obavešten i vrh stranke.

Antić je do sada u Vranju organizovao nekoliko protesta izvodeći fudbalere i navijače Dinama da protestuju protiv gradske vlasti i koalicije okupljene oko SNS. Na društvenim mrežama postoji i snimak gde se u Leskovcu Antić rukuje sa Vučićem, a predsednik Srbije mu se obraća: „Evo ga Recko, najveći diktator posle mene u Srbiji“.

Gde su jaki sponzori?

Javnost u Vranju podeljena je oko aktuelnih ambicija Dinama. Jedni su uz Dragana Antića i „njegovu ekipu“, dok su drugi za „realnost i održivost kluba u prvoligaškoj konkurenciji“. Navijači se pitaju i zašto klub nema jakog sponzora, a najčešće prozivaju Miroljuba Aleksića, vlasnika „Alfa plama“ i „Pionira“, kao i Vladu Stošića, rođenog Vranjanca i bivšeg fudbalera Crvene zvezde, koji je odavno u biznisu, ali i nezainteresovan za Dinamo. U jednom trenutku sponzor Dinama bio je MTS, ali taj ugovor je istekao. Neka razmišljanja u ovom trenutku idu i ka privatizaciji kluba, što je tek priča na dugačkom štapu.

Novac odlazi i na plaćanje kazni

– Mogao bi Antić i da se podseti koliko je para iz klupske kase otišlo samo na plaćanje kazni zbog njegovog nedoličnog ponašanja prema igračima, sudijama, fudbalskim funkcionerima… Koga je vređao, kome je pretio i šta je sve pod firmom ljubavi prema klubu dosad imao. Reč je o nekoliko miliona dinara para poreskih obveznika, navodi izvor Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari