Barselona potvrdila: Radimo na Mesijevom povratku kući 1Foto: EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

U poslednjih desetak dana sve se češće pojavljuju tekstovi u kojima se tvrdi da Barselona i Leo Mesi zajedničkim snagama rade na povratku najboljeg fudbalera u istoriji u Barsu.

U Parizu su svesni da Leo Mesi na kraju sezone neće želeti da ostane u Pari Sen Žermenu.

Razlozi, po svemu sudeći, nisu vezani za materijalnu stranu ugovora, već za njegovu želju da se vrati u Barselonu.

U poslednjih desetak dana, mediji koji su naklonjeni Barsi, sve su češće pisali o tome da je Mesi spreman da sasluša ponudu svog voljenog kluba i da u znatnoj meri spusti svoje finansijske zahteve.

Barselona se zvanično nije oglašavala po tom pitanju, tačnije sve do petka i nastupa Rafa Juste, potpredsednika kluba iz prestonice Katalonije.

– Leo i njegova porodica znaju kakvu naklonost gajim prema njima. Učestvovao sam u pregovorima koji nažalosti nisu završeni uspešno. Progoni me to što Leo nije mogao da nastavi karijeru u našem klubu. Kad pomenemo La Masiju i fudbalsku školu, pričamo o Mesiju. Naravno da bih voleo da se on vrati. Zbog svega što predstavlja na sportskom, društvenom i ekonomskom polju za naš klub. Da, u kontaktu smo sa njim – potvrdio je Justa da su dve strane u kontaktu.

Potpredsednik kluba, pak, ne tvrdi da će do dogovora doći, svestan da je do finalizacije pregovora još mnogo koraka i uspitnih stanica.

– Kada se zaljubite i onda se odvojite od te osobe, želite da ostanete zaljubljeni. Čak i ako izgubite kontakt. Mi ćemo uvek biti zaljubljeni u Lea i on će uvek biti zaljubljen u klub i grad Braselonu. Ja sam jedan od onih koji veruje da je sudbina mudra.

Neophodno je, pre svega, da finansijska situacija u klubu bude stabilnija i predvidljivija, naročito na rashodnoj strani budžeta.

– Ostala su nam dva meseca u kojima imamo mnogo posla. Pogotovo sportski sektor sa Alemanijem i Krojfom. Moramo da prvom čoveku lige Havijeru Tebasu predstavimo naš plan izvodljivosti. Tek onda, ako se steknu uslovi jer je Leo igrač Pari Sen Žermena, možemo da izložimo neke opcije za njegov povratak. Ali zasad ne želimo da se mešamo u svakodnevnicu Pari Sen Žermena.

Otkrio je Justa i da je Đoan Laporta već pričao sa Leovim ocem, Horheom, koji mu je, ujedno, i menadžer.

– Znate svi za te razgovore. Predsednik je pričao sa Leovim ocem i oni imaju dobar odnos. Ali još nemamo plan za napad. Ako se desi, desiće se zato što je sudbina tako odlučila.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari