Beretini osvojio Kvins, Krajinović još uvek bez prve titule 1Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Mateo Beretini osvojio je titulu u Kvinsu savladavši u finalu Filipa Krajinovića s 2:0 u setovima.

Ovo je sedma titula za Italijana u deset finala koje je igrao u svojoj karijeri. Sa druge strane Krajinović je ostao bez prve titule, a ovo mu je bilo peto finale u kojem je igrao.

Beretini je za nijansu bio bolji i konktetniji od srpskog igrača, a i češće je dolazio do brejk lopti od protivnika.

Prvi je do prednosti u setu stigao deseti igrač na planeti, ali je u šestom gemu Krajinović izjednačio rezultat. Sledeću priliku za brejk Italijan nije propustio, a to se desilo u smiraj prve deonice igre pa je posle 54 minuta igre poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu Italijanu je bila dovoljna samo jedna brejk lopta da reši pitanje pobednika.

Nakon meča Krajinović je čestitao rivalu na osvojenoj tituli.

“Čestitam ti, ovo je već drugo finale koje gubim od tebe. Čestitam tvom timu, zaslužili ste ovaj uspeh. Poslednjih deset dana su bili neverovatni za mene. Ovo je moje prvo finale na travi. Osećao sam se sjajno na terenu zahvaljujući vama u publici. Pre nisam voleo da igram na travi, ali sada se to menja. Sada želim da igram sve više i više mečeva na ovoj podlozi”, bio je iskren Krajinović.

On je rekao da će se vratiti na Kvins i naredne godine.

“Definitivno se vraćam na ovaj turnir naredne godine. Privilegija je za svakog igrača biti ovde. Kao mali sam često gledao ovaj turnir na televiziji, a sada želim da što češće igram na njemu jer sam uzbuđen kad god igram an ovom stadionu”, završio je ovim rečima svoje obraćanje Krajinović.

Mateo Beretini je rekao nakon što je podigao pobednički trofej da je preplavljen emocijima.

“Ne želim da plačem. Ovo je jedan od najprestižnijih turnira na svetu. Hvala mom timu, oni su uradili neverovatan posao. Ne mogu da verujem da se nalazim ovde. Vratio sam se nakon povrede, tri meseca  nisam igrao i sada sam osvojio već dve titule, u Štutgartu i ovde. Hvala svim navijačima na podršci. Ovaj turnir nije priprema za Vimbldon, ovo je turnir sa sjajnom istorijom. Nadam se da ću na Vimbldonu igrati dobar tenis, završio je Beretini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari