Bivšem treneru i predsedniku Dinama iz Vranja istekla suspenzija od 18 meseci 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Fudbalskom treneru i funkcioneru iz Vranja Draganu Antiću, 12. septembra je istekla jednoipogodišnja suspenzija i zabrana bavljenja fudbalom, koju mu je izrekla disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zbog „nesportskog ponašanja“ na utakmici Dinama iz Vranja i kruševačkog Trajala, odigranom u martu prošle godine.

Podsetimo, njega je disciplinski organ FSS-a kaznio, kao trenera Dinama, zbog nedoličnog ponašanja na utakmici odigranoj u Prvoj ligi Srbije, a i sam Antić u izjavi za Danas kaže da „ne poriče da je vređao sudiju“.

„Mislio sam da je sudija doneo odluke na našu štetu. Ja sam prigovorio četvrtom sudiji kod prvog faula i penala koji nisu svirali za Dinamo. Pitao sam kako ovo nije faul, a sudija mi odgovorio da je daleko. Pitao sam kako može da sudi, ako je daleko i nije video, i dobio sam žuti karton. Kod druge sporne situacije sam smatrao da su faulirali našeg igrača, sudija je rekao da nije dobio udarac, i nakon mog prigovora daju mi drugi žuti. Ubeđen sam da smo debelo oštećeni u toj utakmici protiv Trajala“, ističe Antić za Danas.

Kaže da je podneo žalbu Sudu za sportsku arbitražu u Lozani i da, kako je istakao, „uskoro očekuje presudu“.

„A onda ću da tužim FSS jer mi je unakazio karijeru. Kompletan dokazni materijal, sa video snimkom, sam poslao UEFA-i, oni mi odgovorili da se nigde na svetu za ovaj prekršaj nije kaznjen neki fudbalski radnik ovakvom suspenzijom. Rekli su mi da sam, zbog vređanja, mogao da budem kažnjen novčano ili, možda, zabranom od nedelju dana“, objašnjava on.

Ovo Antiću nije bio prvi prekršaj, premda je i ranije bio kažnjavan od strane FSS-a.

„I ranije su me kažnjavali jer sam javno pričao kako se u srpskom fudbalu nameštaju utakmice“, kaže naš sagovornik.

Navodi da su mu profesionalni planovi vezani isključivo za trenerski posao.

„Imam neke ponude već sad iz Mađarske, ali videćemo. Još uvek odlučujem i biram sebi klub, ne bih da radim bilo gde“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari