Bivši trener Crvene zvezde u najavi duela između Reala i Partizana: Ogromna je prednost kad na klupi imate Željka Obradovića 1Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Slovenački trener Zmago Sagadin, koji je deo svoje karijere proveo i u Crvenoj Zvezdi, izjavio je da će povratak Kevina Pantera u tim Željka Obradovića presudno uticati na večerašnji (21.00) duel plej-of serije Evrolige između Reala i Partizana.

Sagadin je dodao da je dosadašnji učinak crno-belih u ovogodišnjem ciklusu Evrolige značajno uticao i na košarku „u regionu“.

– Sve čestitke Partizanu na onome što je napravio ove sezone. Mislim da niko nije očekivao da će Partizan moći da dogura toliko daleko i da napravi takvu euforiju na našim prostorima i da puni dvoranu pod takvim cenama. To je sve zajedno fantastično – i marketinški i rezultatski. Već ovo što je Partizan uradio je prevazišlo očekivanja. Ipak, kada se dođe do završnice takmičenja, onda apetiti porastu. Partizan u Beogradu nije iskoristio priliku da završi posao, ali sami su za to krivi. Mislim da Partizan nije iskazao potrebnu čvrstinu na dva meča u Beogradu. Podršku publike su imali, ali nedostajala im je samo ta žustrina. Real to ne bi izdržao – izjavio je Sagadin, koji radi kao stručni komentator za Sport klub.

On je dodao da će u majstorici odlučivati psihološka pripremljenost igrača.

– Veliki hendikep je bilo neigranje Kevina Pantera, koji je ključni igrač Partizana, pogotovo za ovakve završnice. Sada smo opet u Madridu i mala psihološka prednost na strani Reala. Njihova hala će sada biti puna, za razliku od prve dve utakmice. Odlučivaće detalji, ili tačnije, psiha. Kada se sudare kvalitetni timovi u završnicama evropskiih takmičenja, onda odlučuje mentalna priprema. Partizan bi mogao da napravi atmosferu u kojoj nema šta da izgubi i ako uspe da ostane miran i hladne glave, može da dobije ovu utakmicu – smatra slovenački stručnjak.

Sagadin je istakao ulogu Željka Obradovića u večerašnjem meču.

– Partizan ima fantastičnu prednost koja se zove Željko Obradović. On je gotovo jedini trener u Evropi koji apsolutno vlada svojim timom. Tim igra onako kako je on postavio igru i kako se trenira. Drugi evropski treneri nemaju takvu disciplinu, a to je velika razlika. Ne bih rekao da je pametno kladiti se ni na jedan klub u ovoj prilici – izjavio je Sagadin.

On očekuje da zonska odbrana, zahvaljujući kojoj je Real ostvario pobede u prethodne dve utakmice, neće imati toliki uticaj na igru kao što je to bio slučaj u duelima u „Areni“.

– Trener Ćus Mateo je povukao tim u zonu jer više nije znao šta da uradi. Mislim da sada taktika neće imati toliko uticaja. Bitno je za Partizan što ima Kevina Pantera, ali i Džejmsa Nanelija, koji se dugo čeka. Ako se Naneli priključi Panteru, onda su to veliki problemi za Real. U pitanju su dvojica izuzetno dobrih napadača, a svaki od njih može da ubaci po 20 poena i pobei Real. Valter Tavares pravi razliku, ali ovakve utakmice odlučuju spoljni igrači i pikenrol igra. Ipak, najbitnija je psiha. Ja još verujem u Partizan, već dugo naša regija čeka veliki uspeh poptu ovog Partizanovog – rekao je Sagadin za Sport klub.

Odlučujuća, peta utakmica plej-of serije Evrolige između košarkaša Reala i Partizana igra se u sredu (21.00) u Madridu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari