Boriša Simanić u FMP 1

Ni posle dve sezone u kojima je mahom bio u civilu, daleko od standardnog člana ekipe, Boriša Simanić nije uspeo da ubedi upravu, ali i novog trenera Dušana Alimpijevića da zaslužuje šansu u prvom, gotovo u potpunosti promenjenom timu za narednu takmičarsku godinu.

Talentovani 19-godišnji krilni centar ili krilo, u zavisnosti od koncepcije, narednu sezonu provešće u FMP, za koji je nastupao u takmičarskoj 2014/15.

Odluka mladog stručnjaka da Simanića prosledi u tim iz Železnika malo je čudna u okolnostima kada je jedina klasična četvorka Stefan Janković. Očekivalo se da Alimpijević barem tokom pripremnih utakmica pruži šansu Simaniću i uveri se koliko je sposoban da se izbori za mesto u rotaciji. Milko Bjelica svakako može da odigra i na mestu krilnog-centra, ali je po vokaciji, pogotovo u 33. godini života, više centar, zbog čega se može očekivati da crveno-beli alternativno rešenje potraže na tržištu.

Simanić ima još tri godine ugovora sa Crvenom zvezdom, ali i veliku želju da se oproba u NBA. Ove godine se povukao sa drafta, ali bi naredne svakako mogao da se okuša na NBA „lutriji“. Primanja u Zvezdi su mu poprilično visoka, naročito za igrača koji ni treću godinu uopšte neće biti u kombinaciji za prvi tim.

Rakićević na izlaznim vratima

Borila se Crvena zvezda prošlog leta sa Partizanom „do poslednjeg daha“ u trci da pridobije naklonost Petra Rakićevića. Kada je u tome napokon uspela, očekivalo se i da će pružiti adekvatnu šansu sigurno talentovanom polivalentnom 22-godišnjem igraču spoljne linije (202 cm). Zbog kasnijeg dolaska i činjenice da je tim već bio oformljen, odluka trenera Dejana Radonjića da Rakićevića uglavnom drži na samom kraju klupe, često u civilu, bila je razumljiva, međutim prema saznanjima Danasa na sličan potez mogao bi da se odluči i njegov naslednik. Alimpijević ne vidi Rakićevića kao adekvatnu opciju na pleju, dok je na mestima beka i krila prevelika konkurencija, u kojoj bivši košarkaš Metalca ne bi dobio željeni prostor, niti ulogu. Za Rakićevića takođe postoji opcija po kojoj bi narednu sezonu mogao da provede u FMP, ali je veliko pitanje da li je igrač zainteresovan da se preseli u Železnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari