Brnabić o slučaju Đoković: Sramna odluka suda u Australiji 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je odluka suda u Australiji da najbolji teniser na svetu Novak Đoković mora da napusti tu zemlju skandalozna i da je pokazala kako ne funkcioniše vladavina prava u nekim drugim zemljama.

Neverovatno je da imamo dve potpuno oprečne odluke suda u samo nekoliko dana, a Đoković je pretpreo 11 dana psihičkog i fizičkog maltretiranja, rekla je Ana Brnabić posle glasanja na referendumu o ustavnim promenama, dodavši da je razočarana odlukom Federalnog suda Australije.

Kao predsednica Vlade Srbije nisam srećna ali ne treba biti previše emotivan – jedva čekam da vidim Novaka Đokovića u svojoj zemlji Srbiji da bi nekako zajedno prošli kroz ovo i pružili mu podršku u ovim teškim trenucima, kazalaje Ana Brnabić.

„Neverovatno mi je bilo da čujem brutalne, otvorene laži predstavnika vlasti Australije o Srbiji, između ostalog da je vakcinisano manje od 50 odsto – kod nas je 58 odsto vakcinisano sa dve doze, a 37 odsto i sa trećom, buster dozom“, rekla je Brnabić.

Ona je naglasila da se nada da i današnji referendum doprinosi tome da takve stvari nikada neće biti moguće u Srbiji.

„Da u Srbiji, kada nekome date vizu, da to znači da ta osoba može da uđe u zemlju a ne da proputuje pola sveta da bi je izbacili“, poručila je Brnabić.

Nakon današnjeg saslušanja, tročlano sudijsko veće odbacilo je žalbu srpskog tenisera Novaka Đokovića, posle čega sledi njegova deportacija iz Australije.

Srpski teniser Novak Đoković oglasio se nakon što je Federalni sud u Australiji odbio njegovu žalbu i u saopštenju je istakao da je veoma razočaran takvom odlukom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari