Crvena zvezda demantuje Arapovića: Bajke u koje mogu da veruju samo naivni 1foto Srđan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda je odreagovala na tvrdnje Franje Arapovića da je Ciboni platila 800.000 evra za učešće u Evroligi.

Te 2014. Cibona je osvajanjem F4 turnira ABA lige u Beogradu stekla pravo da se takmiči u Evroligi naredne sezone.

Uprkos tome što je imala obećanje Grada Zagreba, finansijski nije uspela da napravi konstrukciju prema evroligaškim standardima.

Crvena zvezda je otišla u elitno takmičenje, umesto Cibone, što je Franja Arapović nedavno obrazložio time da su crveno-beli platili Zagrepčanima 800.000 evra kako bi se našli u najelitnijem takmičenju.

Nedugo po objavljivanju tvrdnje nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije i Hrvatske, usledio je oštar demanti sa Malog Kalemegdana.

– Ukoliko ima bilo kakve materijalne dokaze, umesto što očigledno koristi KK Crvena zvezda za neke lokalne razmirice u hrvatskoj košarci, pozivamo Arapović Franju da ih i iznese. I nama kao klubu bi bilo vrlo zanimljivo da čujemo završnicu ove svojevrsne bajke, izrečene od čoveka koji odavno nema nikakav kredibilitet i koji je svojevremeno kao razlog za odstranjivanje iz nacionalnog tima od strane velikana srpske košarke Dušana Ivkovića navodio svoju nacionalnu pripadnost – navedeno je u saopštenju Zvezde.

– Franjo Arapović bi zato umesto što spominje Crvenu zvezdu, kada već iznosi neistine, o svemu trebalo prvo da porazgovara sa tadašnjim predsednikom KK Cibona Acom Petrovićem i direktorom Domagojem Čavlovićem, posebno oko apartmana na Jadranskom moru i ‘fantomskog ručka’ u Ljubljani koga nikada nije bilo! Posebno je zanimljivo da se Franjo baš sada ‘prisetio’ ovakvog detalja, i odlučio da nas sve ‘prosvetli’ ovakvom neistinom u koju samo budale, naivni, klimakterični, ili ljudi pod uticajem nekih psihoaktivnih supstanci mogu da veruju.

Na kraju saopštenja, u Zvedi su naveli da se više neće izjašnjavati u vezi sa sličnim budalaštinama, kako su nazvali obraćanje Franje Arapovića.

– Crvenoj zvezdi je jasno šta se radi, ko to radi, iz kog centra dolazi ova neistina i manipulacija, delovanje pojedinih medija i njihove kampanje – i to svakako nije Zagreb… Mnogi pokušavaju da ‘zaborave’ da je do kraja takmičarske sezone ostalo još više od tri meseca, a da je jedini trofej u ovoj sezoni do sada osvojila ekipa Crvene zvezde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari