Davor Štefanek: Kako sam postao svetski prvak 1Foto: PINA

Olimpijski prvak u rvanju Davor Štefanek u razgovoru za Agenciju PINA izjavio je u Pirotu, gde je otvorio Zimsku školu sportova koju pohađa 4.000 mališana iz Pirota tokom zimskog raspusta, da mladi sportisti ni po koju cenu ne treba da odustaju od svojih sportskih snova.

Štefanek je ovaj svojevrsni apel mladim srpskim sportistima ilustrovao svojom životnom pričom, koja može da bude izuzetno poučna svakom mladom sportisti.

– Nakon velike krize koju sam imao 2013. godine bio sam rešen da zauvek napustim sport. Međutim, majka me zamolila da probam još godinu dana, poslušao sam njen savet, sve je krenulo na bolje, već naredne 2014. godine postao sam svetski prvak. Zato mi je glavni moto da se upornost i istrajnost uvek isplati u životu. Ako ste uporni, radite i verujete u to, uspećete kad-tad. Zato i mislim da, sve što zamislim, mislim da mogu i da ostvarim, zato što verujem u to-kazao je Štefanek agenciji Pina.

On je svim mladim sportistima u Pirotu poručio da se bave sportom, beže od kompjutera, telefona i da što više vremena provode na sportskim terenima, jer je to najzdravije za decu, ali i razvoj čoveka, s obzirom da treneri od dece najpre prave ljude, a onda i sportiste.

Štefanek je u Pirotu boravio povodom početka 11. po redu Zimske škole sportova, koju svakog zimskog raspusta organizuju Sportski centar Pirot i lokalna samouprava u Pirotu, a u okviru koje se školarcima u Pirotu nudi 58 potpuno besplatnih programa, od plivanja, vaterpola, skijanja i zimskih sportova, do programa poput tkanja pirotskog ćilima, slikanja, crtanja, glume i drugih. Škola počinje danas i trajaće sve do kraja zimskog raspusta. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari