Dejvis kup: Na korak do polufinala 1Foto: Fonet/ Aleksandar Barda

U drugom meču današnjeg Dejvis kup takmičenja protiv ekipe Španije Viktor Troicki savladao je Pabla Karenja Bustu sa 3:0 u setovima 6:3, 6:4, 6:3 i doveo Srbiju na korak do polufinala Dejvisa kupa.

Srpski teniser je u drugom meču četvrtini finala Dejvis kupa protiv Španije pobedio 19. tenisera na ATP listi. On je nadigrao Španca sa ukupno tri brejka i doveo Srbiju na prag polufinala Dejvis kupa. 

Teniska reprezentacija Srbije povela je protiv Španije sa 1:0 u četvrtfinalu Dejvis kupa, pošto je Novak Đoković u prvom današnjem singlu pobedio Alberta Ramosa Vinjolasa u tri seta, sa 6:3, 6:4, 6:2.

Da bi izabranici Nenada Zimonjića prošli među četiri najbolja tima sveta potreban im je jedan trijumf u naredna tri meča. U subotu je na programu dubl, a u nedelju igraju Đoković – Karenjo Busta i Troicki – Ramos Vinolas.

Srpski i španski teniser su odlično servirali u prvom setu i u osmom gemu, Viktor je propustio tri brejk lote, ali je na kraju osvojio gem i sevirao za pobedu. Troicki je bolje započeo drugi, ali je brejk loptu iskoristio tek u sedmom gemu.  Na startu trećeg seta odmah je napravio brejk. U istom ritmu je nastavio Troicki, bio je siguran na svojim servisima, dok je s druge strane bio poprilično agresivan na servise rivala, što mu je i u devetom gemu donelo rezultat, pa je tako posle sat i 47 minuta igre došao do trijumfa.

Najbolji teniser Srbije zabeležio je rutinsku pobedu, a posebno je značajni što meč u dvorani „Aleksandar Nikolić“ nije dugo trajao i završen je posle nešto manje od dva sata igre. Ohrabruje i što je Novak očigledno izlečio povredu lakta, jer je danas izvanredno servirao i protivniku je dozvolio samo jednu brejk loptu, koju je spasio.

S druge strane, izborio je devet prilika da protivniku oduzme servis i četiri je iskoristio – po jednu u prvom i drugom i dve u poslednjem setu.

Jedino čime Đoković možda neće biti potpuno zadovoljan je podatak da je napravio 28 neizbuđenih grešaka, ali je to verovatno i zbog toga što je ove godine odigrao neuobičajeno malo mečeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari