Pasoši su uručeni rvaču Davoru Štefaneku, kajakašima Milenku Zoriću i Marku Tomićeviću, kao i reprezentativkama u tekvondu Milici Mandić i Tijani Bogdanović.

Ranije je diplomatski pasoš dobila atletičarka Ivana Španović, koja zbog obaveza nije mogla da prisustvuje ceremoniji uručenja.

Štefanek je zahvalio na diplomatskim pasošima istakavši da će ta dokumenta njemu i njegovim kolegama pojednostaviti procedure za putovanje na takmičenja.

On je poručio da će sportisti najbolje što mogu predstavljati Srbiju i da se nada da će obradovati građane novim medaljama.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je rekao da mu je velika čast da sportistima koji su osvajali medalje uruči diplomatske pasoše.

On je objasnio da nagrađeni sportisti na taj način postaju ambasadori dobre volje.

Očekujemo da u najboljem svetlu predstavljate Srbiju, istakao je Dačić.

Ministar sporta i omladine Vanja Udovičić je ocenio da je iza Srbije rekordna godina po broju osvojenih medalja na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama.

Znamo koliki je značaj sportista kada je reč o imidžu Srbije i koliki je uticaj sportista kada se neko odlučuje ne samo da obiđe Srbiju nego i da ovde uloži svoja sredstva, rekao je Udovičić.

Ceremoniji uručenja diplomatskih pasoša prisustvovao je i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.