Đoković lako do pobede protiv Berankisa za osminu finala Rolan Garosa 1Foto: Beta/ AP

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je danas pobedio Rikardasa Berankisa iz Litvanije sa 6:1, 6:4, 6:1.

Meč prvog i 93. tenisera sveta trajao je samo sat i 32 minuta.

Bila je ovo 77. pobeda Đokovića na Rolan Garosu.

Đoković je posle samo 19 minuta igre poveo sa 5:0 u prvom setu i već tada najavio pobedu u ovom meču.

U drugom setu srpskom teniseru je bio dovoljan jedan brejk za vodjstvo od 2:0, dok je u trećem tri puta oduzimao servis rivalu.

Đoković će u osmini finala igrati protiv 19-godišnjeg Italijana Lorenca Musetija, koji je ranije danas eliminisao sunarodnika Marka Čekinata posle pet setova.

Biće to njihov prvi medjusobni duel.

Đoković: Nije bilo lako

Nakon pobede nad Litvancem Ričardom Berankisom u trećem kolu Rolan Garosa, Novak Đoković je izjavio da je odigrao odličan meč, a da je pogrešan utisak da je do toga došao lako i jednostavno.

„Zaista je bilo lepo, hvala vam na podršci. Moram to da naglasim nakon svakog meča, jer je uvek dobro videti publiku na tribinama, predugo smo igrali bez nje i uželeli smo je se“, rekao je Novak.

„Zaista sam solidno odigrao, dobar osećaj sa varijacijama u igri, možda je onima koji su gledali, ovo izgledalo jednostavno, ali zaista nije“, dodaje srpski teniser.

Najbolji teniser na ATP turu se u narednom kolu sastaje sa Lorencom Musetijem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari