"Đoković podržava genocidni režim": Teška optužba bivšeg ukrajinskog tenisera na račun Novakovog oca 1EPA/ALEX CRUZ

Aleksnadr Aleks Dolgopolov žestoko prokomentarisao poslednja dešavanja u vezi Srđana Đokovića.

Dan uoči 10. polufinalnog meča Novaka Đokovića na Australijen openu, koji je srpski teniser osvajao rekordnih devet puta, manje se priča i piše o njegovom fantastičnom tenisu u poslednja dva nastupa i povredi zadnje lože a više o onome što je uradio njegov otac Srđan.

On se u Melburn parku, sportskom kompleksu kom pripada „Rod Lejver arena“, slikao u društvu Aleksandra Sergejeviča Zaldastanova a privatnom kamerom je snimljen kako izgovara „Živela Rusija“. Pored čoveka za koga se ispostavilo da je vođa „Noćnih vukova“, poznate ruske bajkerske i političke organizacije, čije se ime nalazi na crnoj listi Evropske unije i na poternicama u Americi i Kanadi.

Pitanje je da li je Đoković imao pojma ko ga je zaustavio kao i da li su organizatori Australijan opena znali za lik i delo bivšeg hirurga, kog Zapad tereti za zločine u Ukrajini i pripajanje Krima ruskoj državi kada su izrekli javnu opomenu Novaku Đokoviću i njegovom ocu, jer je na AO zabranjeno isticanje državnih obeležja Rusije i Belorusije, zbog rata u Ukrajini.

Uglavnom, ceo svet bruji o ovome, a među onima koji su žestoko prokomentarisali pomenutu stvar je i bivši teniser Aleks Dolgopolov.

„Apsolutno odvratno! Kažu da politika mora da bude van sporta, pa tako ovim ljudima nije mesto na teniskim turnirima. Uključijući tu i oca Novaka Đokovića koji otvoreno podržava genocidni režim“, napisao je nekadašnji sportista na društvenim mrežama., poznatom i po agresivnim izjavama na račun Rusa i ATP, zbog toga što im dozvoljava da igraju turnire, čak i kao neutralni takmičari.

Novak, naravno, ne daje nikakve izjave na tu temu već pokušava da sačuva mentalni mir uoči duela sa Tomijem Polom, u susretu zakazanom za 27. januar od 9 časova i 30 minuta po srednjeevropskom vremenu. Međutim, teško da će pobeći od takvih novinarskih pitanja posle sutrašnjeg duela sa Amerikancem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari