Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Dubaiju, međutim, to nije pošlo za rukom i našem drugom reketu Janku Tipsareviću. Đoković je bio bolji od 45. tenisera sveta Hrvata Marina Čilića – 2:0 (6:4, 6:3), dok je Tipsarevića nadigrao Španac Felisijan Lopez – 2:1 (6:3, 4:6, 6:4).

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Dubaiju, međutim, to nije pošlo za rukom i našem drugom reketu Janku Tipsareviću. Đoković je bio bolji od 45. tenisera sveta Hrvata Marina Čilića – 2:0 (6:4, 6:3), dok je Tipsarevića nadigrao Španac Felisijan Lopez – 2:1 (6:3, 4:6, 6:4). Novak Đoković u drugom kolu turnira igraće protiv Francuza Fabrisia Santoroa.
Đoković je bio blizu brejka već u trećem gemu. Čilić je vodio sa 15:40, naš teniser izjednačio na 40:40, ali uspeo je hrvatski igrač da se izvuče iz ove situacije. Novu šansu Đoković, međutim, nije ispustio. Prvo je rutinski odservirao, što nije uspelo i njegovom rivalu, pa je naš teniser došao u prednost 3:2, ubrzo zatim i 4:2, da bi set zaključio rezultatom – 6:4. Na isti način, Đoković je preuzeo inicijativu u drugom setu. Hrvatskom teniseru u četvrtom gemu oduzeo je servis – 1:2 i lako stigao do vođstva 2:4. Na svoj konto Novak Đoković dodao je još jedan brejk (6:3) koji mu je i doneo pobedu.

Nadal napada broj jedan

Posle poraza od Novaka Đokovića na Otvorenom prvenstvu Australije i sada u Dubaiju od Britanca Endija Mareja 2:1 (6:7, 6:3, 6:4), najbolji igrač sveta Rodžer Federer mogao bi posle 49 meseci da siđe sa vrha liste najboljih tenisera.

Vlasnik 12 gren slem titula, prošle godine je osvojio turnir u Dubaiju, tako da će narednog ponedeljka na ATP listi „osvanuti“ sa gotovo 300 bodova manje, pa Rafael Nadal sada ima lepu šansu da plasmanom u finale svrgne Federera sa prve pozicije. Švajcarski teniser na aktuelnoj ATP listi ima 6.330, a prate ga Nadal sa 5.930 i Đoković sa 5.010 poena. Prvi reket sveta Federer je postao još 2. februara 2004. godine, iste godine je i poslednji put ispao na startu jednog turnira. To je bilo u Sinsinatiju, kada je bolji od njega bio Slovak Dominik Hrbati.

U duelu dva tenisera koja zauzimaju susedna mesta na ATP listi Tipsarevića (40) i Lopeza (41) brejk šanse su bile retkost. Španac je svoju jedinu priliku materijalizovao u prvom, a Tipsarević u poslednjem gemu drugog seta. U sedmom gemu trećeg seta brejk priliku je dobio Lopez, iskoristio je i otvorio sebi put do pobede, koja je nakon 110 minuta igre bila konačna.
Učešćem na turniru u Dubaiju Tipsarevic je inkasirao 9.490 dolara, ali nije uspeo da osvoji nijedan ATP poen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari