Đokovićevi advokati izborili tročlano veće sudija 1Foto: EPA-EFE/DIEGO FEDELE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Advokatski tim Novaka Đokovića uspeo je da izbori tročlano veće na saslušanju koje je zakazano za subotu u 23.30, prenose mediji u Australiji.

Suđenje pred Federalnim sudom Australije vodiće vrhovni sudija Džejms Alsop, kao i sudije Entoni Besanko i Dejvid O’Kalahan, piše Sport Klub.

Advokati prvog tenisera sveta tako su, praktično, preskočili jedan korak u proceduri, s obzirom na to da bi u slučaju jednog sudije obe strane imale pravo na žalbu, pa bi tek nakon toga slučaj išao pred tročlano veće.

Koliko će ovaj „ustupak“ odbrani na kraju biti dobar za razrešenje Novakovog slučaja znaće se u noći između subote i nedelje, odnosno od 23.30 za kada je zakazan početak suđenja.

Ministar za emigracije u Australiji Aleks Houk iskoristio je juče svoje diskreciono pravo i ukinuo vizu Novaku Đokoviću.

Advokati Novaka Đokovića su unapred najavili da će iskoristiti mogućnost žalbe sudu ukoliko dođe do ove odluke.

Premijer Skot Morison podržao je odluku ministra za imigracije te države Aleksa Houka o ukidanju vize srpskom teniseru Novaku Đokoviću, rekavši da je ta odluka doneta zbog žrtve koju su Australijanci podneli tokom pandemije.

Novak Đoković je u četvrtak planirao trening od dva sata, ali je on potrajao samo pola sata, objavio je nemački tabliod Bild, navodeći da je prvi teniser sveta izašao sa terena posle poruke koju mu je pokazao kondicioni trener Marko Panići.

Odluka o ukidanju vize najboljem teniseru sveta Novaku Đokoviću poništena je u ponedeljak odlukom suda. Ipak, odluka o deportaciji je i nakon toga ostala moguća.

Đoković je sleteo u Australiju u sredu , ali nije mu odobrena viza za ulazak u tu zemlju zbog čega je smešten u hotel za tražioce azila, gde je čekao saslušanje koje mu zakazano za danas u ponoć po srednjeevropskom vremenu.

Đoković je u Australiju doputovao sa medicinskim izuzećem od vakcinacije protiv korona virusa, a nakon što su to potvrdile dve tamošnje komisije.

On je izuzeće dobio jer je u poslednjih šest meseci bio zaražen korona virusom (16. decembar).

Kako je navela australijska granična policija, Novak Đoković nije pružio odgovarajuće dokaze da ispunjava uslove za ulazak u Australiju, zbog čega mu je viza ukinuta.

Prema dokumentima koja su objavljena na zvaničnom sajtu nadležnih australijskih institucija, srpski teniser zatražio je medicinsko izuzeće koje mu omogućava da uđe u Australiju bez primanja dve doze vakcine na osnovu toga što je nedavno bio obolelo od kovida 19. Kako se navodi u dokumentima, on je pozitivan nalaz na PCR testu dobio 16. decembra.

dokumentima koji su podneli njegovi advokati navodi se između ostalog da je Đoković vizu dobio u novembru, a medicinsko izuzeće u decembru, kao i da je od odeljenja unutrašnjih poslova dobio dokument u kome se navodi da može da uđe u zemlju bez obaveznog odlaska u karantin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari