Crta pod suđenje na kraju sezone 1Foto: N1

Nekadašnji predsednik Sudijske komisije Rade Đurović kaže za Danas da se prava crta podvlači na kraju cele sezone, jer su tek prolećne bitke poligon za sumnjive rabote na terenu i oko njega.

Suđenje je u upravo završenoj polusezoni fudbalske Superlige Srbije manje nego pre bilo predmet komentarisanja i sankcionisanja. Jedan od razloga je i uvođenje VAR-a na našim terenima, ali Rade Đurović, nekadašnji predsednik sudijske komisije FSS, smatra da ima pozitivnih pomaka u suđenju, ali ne onoliko koliko smo svi očekivali.

„Stvari su popravljene samim skidanjem sa liste arbitara nekoliko kolovođa loših odluka, donošenih najverovatnije pod uticajem onih što su imali moć da čuvaju  grešnike. I uvođenje VAR-a je dalo određene efekte, mada se ovde nadgledanje rada ljudi sa terena pogrešno tumači kao dodatni pritisak na njih umesto, kao u svetu, korektiv u cilju podizanja nivoa suđenja. U vezi s tim primećujem da su mlađe i nove sudije u grču, nespokoju, pošto im se broji svaka intervencija iz VAR sobe, kao da je isto proceniti izuzetno složenu ili neku običnu situaciju. Vidijiv je i neujednačen kriterijum između arbitara sa terena i za mašinom. Kao da pištaljku drži Mažić, a gore sedi početnik ili obrnuto“, smatra Đurović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari