Doba sazrevanja - francuski filmski karavan u Majdanpeku 1Foto: J. B. K.

Francuski filmski karavan na svom putovanju korz Srbiju prve nedelje oktobra je u Majdanpeku. Majdanpečki ljubitelji filma od ponedeljka do četvrtka mogu da pogledaju četiri filma iz ciklusa Doba sazrevanja.

Francuski Filmski karavan ciklus Doba sazrevanja realizuje se u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji i ima za cilj promovisanje francuskog filma širom Srbije u partnerstvu sa lokalnim kulturnim centrima.

Ciklus Doba sazrevanja čine četiri filma i bave se temama odrastanja, problemima adolescenata, odnosima sa članovima porodice, njihovim maštanjima, pronalaženjem sebe i svoje uloge na ovom svetu.

U maloj sali Centra za kulturu Majdnapek od ponedeljka do četvrtka biće prikazana četiri filma: Pravi momak, Školski život, Naše leto i Meteoriti.

Ovi filmovi prikazuju neke segmente života i različite životne situacije, zatim postupke, dileme, odluke i životne puteve, koji prate svakodnevicu onih koji se na putu svog sazrevanja sreću i suočavaju sa različitim okolnostima, osobama, osećanjima, brigama, izborima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari