Na trećem po redu „Nikšićko Pivo SNOWBOARD Euro kupu“ koji je proteklog vikenda održan na Kopaoniku za najboljeg u disciplini „Big Air“ proglašen je Anže Suša iz Slovenije, i to na osnovu rejtinga u kvalifikacijama, s obzirom da finalni deo takmičenja nije održan zbog guste magle.

Na trećem po redu „Nikšićko Pivo SNOWBOARD Euro kupu“ koji je proteklog vikenda održan na Kopaoniku za najboljeg u disciplini „Big Air“ proglašen je Anže Suša iz Slovenije, i to na osnovu rejtinga u kvalifikacijama, s obzirom da finalni deo takmičenja nije održan zbog guste magle. Naime, rampa na kojoj su takmičari izvodili neverovatne akrobacije bila je postavljena na stazi Duboka na kojoj je u subotu vidljivost bila samo nekoliko metara, pa je takmičenje u ženskoj konkurenciji u ovoj disciplini otkazano.
Drugog dana takmičenja u dnevnom programu, uz izvanredne vremenske uslove na stazi Malo jezero, održano je „Slope Style Session“ takmičenje, kombinacija skokova i vožnje po gelenderima. Prvo mesto i nove FIS bodove osvojio je petnaestogidišnji Smit Sep iz Belgije. U okviru večernjeg i najatraktivnijeg takmičenja 15 najboljih takmičara iz dnevnih kvalifikacija demonstrirali su umeće u takozvanom „jam formatu“. Na osnovu stila izvođenja trikova i umeća najboljim se pokazao Nejc Ferijan iz Slovenije koji je osvojio novčanu nagradu od 1000 evra. Drugo mesto zauzeo je Mario Benio iz Bugarske, a treće Anže Suša iz Slovenije. U juniorskoj konkurenciji, do 16 godina, pobedio je četrnaestogodišnji Aljoša Krivec iz Slovenije. Što se tiče naših takmičara Žolt Takač je u Big Air- u osvojio 14. mesto, a u okviru discipline „Slope Style“ naši snowboarderi nisu uspeli da uđu u prvih petnaest.
Ovogodišnje nadmetanje okupilo je više od 50 takmičara iz Finske, Bugarske, Slovenije, Južnoafričke Republike, kao i domaće učesnike. Organizatori takmičenja, koje je jedino kod nas pod okriljem FIS-a, svetske ski i snowboard federacije su Sportsko udruženje „Freestyler“ i snowboard klub „Kobaz“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari