Domino efekat: I fudbalski Beograd "čuva leđa" Džajiću u borbi sa Vidićem 1photo: Pedja Milosavljevix

Počasni predsednik Crvene zvezde, njen bivši igrač i direktor, dobio s još jedne adrese podršku uoči „D dana“ u Fudbalskom savezu Srbije.

Ni prošlog oktobra, kada je zamenik predsednika FSS, Nenad Bjeković, viđen na čelu krovnog nacionalnog Saveza ni posle miniranja njegove kandidature radi sigurne promocije bivšeg ministra poljoprivrede, Branislava Nedimovića, Dragan Džajić nije figurirao kao pretedent na domaći fudbalski presto.

Da bi posle objave Nemanje Vidića da će se upustiti u trku za predsedničko mesto na Terazijama 35 isturen u prvi plan. I počeo da dobija masovnu javnu poršku delegata Skupštine FSS. Prvo ga je FS Regiona zapadna Srbija kandidovao za pomenutu trku, a onda su uz njega stali i predstavnici Kosova i Metohije, Istočne Srbije i Vojvodine.

Večeras je to učinio i poslednji region – Fudbalski savez Beograda, što je potvrđeno putem pisanog obraćanja medijima i javnosti države u kojoj su se ljudi zainteresovani za sport podelili na Džajićevce i Vidićevce.

„Održana je 6. sednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Beograda na kojoj je odlučeno da se uputi kandidatura gospodina Dragana Džajića za predsednika Fudbalskog saveza Srbije za mandatni period 2022-2026. godine“, stoji u pomenutom saopštenju, u susret izborima zakazanim za 14. mart u 14.00 u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

U međuvremenu se očekuje da legendarni kapiten Mančester junajteda pređe sa reči na dela, ispuni obećanje i stane na crtu predstavniku Crvene zvezde, čiji je dres i sam nosio. A, da bi neko od njih dvojice bio izabran Statut FSS kaže da mora da dobije glasove apsolutne većine prisutnih, tj. polovinu plus jedan od predviđenog kvoruma. Inače, Skupština FSS broji 85 članova.

Među njima su predstavnici Udruženja fudbalskih klubova Superlige i Prve lige Srbije, klubova Futsal lige, klubova Superlige za žene, Organizacije fudbalskih trenera, Organizacije fudbalskih sudija, Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“, kao i predstavnici teritorijalnih saveza. Nemanja Vidić je u Skupštini FSS kao delegat Jedinstva iz Uba, dok je Džajić predstavnik Crvene zvezde.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari