Duplo slavlje: Srbija u jednom danu pobedila Švedsku i "dobila" Milosavljeva 1EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Ključni medicinski pregledi pokazali su da je vrsni golman spreman za napore na dolazećem Svetskom prvenstvu u rukometu (11 – 29. januar).

Selektor Toni Đerona ima razloga za optimizam posle ovog ponedeljka, jer je u istom danu u zadnjem kontrolnom meču savladan aktuelni evropski prvak Švedska (30:28) i stigla vest o dobrom stanju povređene Ahilove tetive jednog od najboljih čuvara mreže na svetu Dejana Milosavljeva.

„Medicinski tim muške seniorske reprezentacije intenzivno je radio na oporavku Milosavljeva prethodnih dvaedeestak dana, čime je stanje drastično poboljšano u odnosu na početnu situaciju s povredom. Dejan Milosavljev nestrpljivo iščekuje povratak u redove nacionalnog tima i učešće na Svetskom prvenstvu“, stoji u saopštenju Rukometnog saveza Srbije.

Samo dan uoči početka SP u Švedskoj i Poljskoj, na kom Orlovi „poleću“ 13. januara, mečom prvog kola E grupe sa Alžirom. Izabranici španskog stručnjaka za jednu od prve tri pozicoije i prolazak u drugu rundu boriće se još sa Nemačkom (15. januar) i Katarom (17. januar), sve u Katovicama, a postavljeni cilj su plasman u četvrtfinale i odlazak na Olimpijske igre 2024.

Inače, bivši golman Partizana i Vardara nije branio na prethodna dva velika takmičenja – Evropskim prvenstvima 2020. i 2022. godine, prvo zbog zbog povrede a onda usled zaražavanja korona virusom. Strepelo se do poslednjeg trenutka da li će uspeti da  seoporavi za ovo SP, pa je sve obradovala vest da ća takođe odlični Vladimir Cupara imati odličnog parnjaka.

Osim Milosavljeva (Fukse Berlin) i Cupare (Vesprem), Đerona ima na raspolaganju i Milana Bomaštara (Šartr).

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari