Duško Vujošević za Danas: Ne mogu nikakvi uspesi u košarkaškom klubu da budu kompenzacija za propast koja se dešava u FK Partizan 1Foto: Starsport

Bivši predsednik SD Partizan i dugogodišnji trener košarkaša crno-belih objašnjava za Danas da veruje da je sadašnja vlast sa određenim ciljem postavila trenutnu upravu u FK Partizan.

– Iako me fudbal manje interesuje gledao sam utakmicu koju je Partizan igrao protiv Sabaha i drago mi je zbog igrača što se plasirao dalje. Nadam se da će se plasirati u Ligu konferencija, ali je očigledno da je situacija u klubu jako teška. Kao čoveka koji je veliki deo svog života proveo u Partizanu to me pogađa. Ne mogu nikakvi uspesi u košarkaškom klubu da budu kompenzacija za propast koja se dešava u fudbalskom klubu. Igračima i treneru treba dati podršku, ne znam na koji način, ali na rad uprave apsolutno mora da se reaguje. Ona je postavljena od strane ove vlasti sa određenim zadacima – tvrdi Vujošević.

Trofejni trener napominje da inferiornost Partizana u odnosu na Crvenu zvezdu počinje s dolaskom aktuelne većine na vlast.

– Od 2012. godine Partizan je stavljen u podređenu poziciju u odnosu na gradskog rivala, a u poslednjih godinu dana i u odnosu na neke druge klubove i tamo su postavljeni ljudi koji će to da obave, pre svega predsednik Milorad Vučelić. Očigledno, oni dobro rade taj posao iz ugla onoga koji ih je tu postavio, a to je Aleksandar Vučić. Navijači moraju da reaguju na neki način, isuviše dugo su trpeli rad na propasti Partizana i odlučili su da ne dolaze na utakmice. Ali deo odgovornosti snose i oni, jer su suviše dugo to tolerisali – zaključuje Vujošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari