Džikić: Ili ratnički, ili nam nisu dobre šanse 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaši Budućnosti gostuju sutra ekipi Partizana u prvoj utakmici polufinala ABA lige. Trener Podgoričana Aleksandar Džikić, inače bivši trener crno-belih i „dete“ Partizana, rekao je da njegova ekipa pre svega mora da odgovori na fizičku igru rivala.

„Na ovom nivou ne možeš da očekuješ utakmice koje neće biti zahtevne. Moramo fizički da odgovorimo na igru Partizana, na njihov presing u odbrani, na njihovo trčanje, na njihov intenzitet, skok igru, pre svega igrača na pozicijama 3, 4 i 5. To ne može biti posao jednog igrača, to mora da bude posao kojim se bavi cela ekipa. To su preduslovi da sa svakim protivnikom, pa i Partizanom, budeš u utakmici. Znamo da će biti pritiska preko celog terena, da su tokom sezone pokazivali organizovanije varijante tog pritiska u vidu nekog zonskog presinga, pokazali su u Evrokupu određene kombinovane varijante… Mi ćemo pokušati da se za sve to spremimo, ali da ne menjamo ono što nas je dovelo do ovde. Mi smo u ABA ligi tim sa najmanje izgubljenih lopti, sa najviše šutiranih slobodnih bacanja i pokušaćemo da nastavimo sa takvim načinom igre“, rekao je Džikić.

On je istakao i da računa na to da će igrači za Beograd otputovati „čiste glave“.

„Sa samo jednom idejom u glavi, a to je da se takmiče. To je ono što se od njih traži. Na ovom nivou pričati o motivaciji, imperativu, mislim da je izlišno. Ili imaš to u sebi ili nemaš. Mi smo u Podgorici sa njima u utakmicu ušli sporo. Partizan se odvojio, međutim vratili smo i imali svoje šanse u tom meču. Bitno je na koji način ćeš izaći na tu utakmicu, to se vidi odmah od početka. Da li si izašao da ratuješ ili si izašao – eto, pa šta bude. Ako budemo u nekom raspoloženju koje nije ratničko, nisu nam dobre šanse“, rekao je Džikić.

Džikić je svestan atmosfere koja ih čeka u Pioniru, ali da veruje da su njegovi igrači dovoljno iskusni da to na njih ne utiče.

„Igrali smo sa njima u Beogradu, doduše u Areni, Pionir je malo intimniji i moguće je stvoriti veći pritisak, ali to nije ništa novo za većinu igrača. Kako će na njih to individualno uticati, ostaje da se vidi, ali moramo da verujemo da ćemo izaći sa jasnom idejom šta hoćemo, a šta nećemo. Imali su dovoljno vremena da se spreme za nas. Znamo da će nas očekivati i neke novosti i u odbrani i u napadu, ali to nije pod našom kontrolom. Probaćemo da iskontrolišemo ono što mi radimo i da nametnemo način igre koji nama odgovara. Pritisak favorita je verovatno u ovom slučaju na njihovoj strani. Daleko su oni od neiskusne ekipe, naročito nosioci igre“, zaključio je trener Budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari