Faraž podržao Đokovića, Mari ga podsetio na političku prošlost 1Foto: EPA-EFE/ NEIL HALL

Britanski političar Najdžel Faraž danas je na svom Tviter nalogu pozdravio odluku australijskog suda o ukidanju odluke da se Đokoviću oduzme viza.

Faraž, koji se trenutno nalazi u Beogradu kao gost prodice Đoković, podsetio je da australijski ministar za pitanja imigracija Aleks Hok i dalje ima mogućnost da donese odluku o deportaciji Đokovića iz te zemlje.

„Proizvoljna moć je iznad vladavine prava. Sada je noć u Australiji, i ne verujem da će se to desiti, ali su ga maltretirali, govoreći mu: „Idi po svojoj slobodnoj volji, ali ako te opet uhapsimo, biće ti zabranjen ulazak na tri godine“, rekao je Faraž.

Na podršku Najdžela Faraža Novaku Đokoviću reagovao je britanski teniser Endi Mari koji se na Tviteru osvrnuo na njegove političke stavove iz prošlosti.

„Molim vas snimite trenutak kada im saopštite da ste veći deo svoje karijere vodili kampanju za deporataciju ljudi iz Istočne Evrope“, napisao je Mari, retvitujući snimak Faraža iz Đokovićeve trofejne sobe.

Faraž je u nastavku polemike odgovorio Mariju da se ne razume u politiku.

„Dragi Endi, ti se očigledno ne razumeš u politiku i kampanju koja je vođena oko Bregzita. Na sve to si ispunjen predrasudama. Koncentriši se na tenis, uz jedan savet nasmej se s vremena na vreme“, odgovorio je Faraž.

Sud u Australiji usvojio je jutros žalbu najboljeg tenisera sveta na odluku da mu se ukine viza za ulazak u zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari