Fudbaleri Partizana: Igrali smo muški i zaslužili baraž za Ligu Evrope 1Foto: BETA/FK PARTIZAN/MIROSLAV TODOROVIC/MO)

Fudbaler Partizana Nemanja Miletić rekao je da je njegova ekipa zasluženo prošla u baraž za Ligu Evrope i da je utakmicu u Malatiji izdržala „muški“.

„Nesrećno smo primili gol na početku utakmice. Malo smo ušli i bojažljivo, što naravno nismo smeli. To samo mi možemo da primimo gol u sedmom minutu i da do kraja izdržimo. Imali smo i mi neke šanse, mislim da nas je Bog nagradio iz te prve utakmice. Kad se sve oduzme i sabere mislim da smo zasluženo prošli“, rekao je Miletić novinarima u Malatiji,

Partizan je u četvrtak uveče izgubio u Turskoj od Malatije sa 0:1, ali je zahvaljujući pobebi u prvom meču od 3:1 prošao u baraž.

„Ne znam šta je bilo u glavama ostalih igrača posle gola Malatije, ali ja sam mislio da svakako moramo da postignemo gol… Dobro su se branili, atmosfera je bila fenomenalna. Prava evropska utakmica, ali izdržali smo muški“, rekao je Miletić.

On je naveo da su crno-beli znali da će Malatija morati da igra ofanzivnije, da će morati da juri rezultat.

„Sami sebi smo dali gol, bila je greška i to se dešava. Pokazali smo da smo tim, izdržali smo do kraja i prošli u plej-of“, rekao je on.

Bojan Ostojić je istakao da je i posle prve utakmice u Beogradu rekao da taj meč nije prava slika Malatije.

„Jeste da smo mi odigrali fenomenalno tada, ali rekao sam i tada da je Malatija dosta ozbiljnija ekipa nego što su pokazali. Videlo se da su kvalitetna ekipa, da imaju dobre pojedince. Stvarno se radi o jednoj uigranoj i disciplinovanoj ekipi, ali uspeli smo da odbranimo rezultat iz prvog meča“, rekao je Ostojić.

„Rano smo primili gol, ali uspeli smo da se izborimo do kraja i držimo taj rezulatat. Imali smo i mi neke šasne, imali su i oni, mislim da je ovo realan rezultat“, dodao je on.

Turski novinari su nakon meča upitali trenera Partizana Savu Miloševića da prokomentatiše, kako su rekli, odugovlačenje i simuliranje svojih igrača. On to nije želeo, a Ostojić je istakao da je u igri sve dozvoljeno.

„Ja sam ležao, imam pravo da ležim. Sudija je tu da me istera napolje, ali sve je u igri dozvoljeno, najbitnije je da smo mi prošli“, rekao je Ostojić.

Zoran Tošić je naveo da je njegova ekipa više pokazala u dve utakmice i da je zasluženo prošla dalje.

„Cilj nam je bio da prođemo dalje i to je najbitnije od svega. Malatija je ozbiljna ekipa. U prvoj utakmici sam stekao utisak da se radi o slabijoj ekipi nego što jeste, ali su oni u pripremnom periodu. Imali smo sreću da ih zateknemo u ovom periodu. Gledajući ove dve utakmice, mislim da smo više pokazali i da smo zasluženo prošli dalje“, rekao je Tošić.

„Od samog početka smo znali da imamo dobar rezultat i da ne moramo da srljamo i da nas jedan go vodi dalje. Najgore što je moglo da se desi je to da primimo rano gol i da oni dobiju krila, da publika počne da navija jače i snažnije… Uspeli smo da se odbranimo, iako oni nisu imali neke stopostotne šanse. Bili su opasni, pretili su. U prvoj utakmici smo imali mnogo šansi, trebalo je da rezultat bude i ubedljiviji, ali sve se namestilo da mi prodjemo dalje“, dodao je on.

Da je utakmica u Turskoj bila drugačija nego u Beogradu slaže se i Strahinja Pavlović.

„Dosta drugačija utakmica nego u Beogradu. Ušli su jače u utakmicu, mi možda nismo ušli kako treba. Gol nas je možda malo poremetio, ali Savo nas je smirio i nastavili smo dobro da igramo i što je najvažnije prošli smo dalje“, rekao je Pavlović.

Partizan će se za plasman u Ligu Evropa boriti sa Moldeom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari