Fudbalska Italija se oprašta od Siniše Mihajlovića: Veliki čovek i ratnik. Ćao, Siniša 1Foto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Siniša Mihajlović preminuo je danas u 54. godini života, posle hrabre borbe protiv leukemije, a pozdrav poslali su mu i brojni klubovi i ličnosti iz Italije, u kojoj je proveo najveći deo svoje karijere.

Serija A, u kojoj je Mihajlović proveo 14 godina kao igrač i 11 kao trener, podvukla je njegov doprinos italijanskom i svetskom fudbalu.

„Serija A je duboko ožalošćena smrću Siniše Mihajlovića, ikone fudbala i života. Njegova klasa kao igrača i trenera, njegova snaga i humanost su primer koji ostavlja neizbrisiv trag u italijanskom i svetskom fudbalu“.

Inter, sa kojim je bio šampion Italije, poslao je poruku svom bivšem fudbaleru i treneru.

„Nikada niste spremni da kažete zbogom dragom prijatelju. Nije bilo vremena, proletelo je, ali ostaje sećanje. Večno zbogom Siniši Mihajloviću je teško iz mnogo razloga. Bolno je, nepravedno, duboko melanholičo. Ćao, Siniša. Desetko među defanzivcima“, piše u poruci kluba iz Milana.

I rimski Lacio se oprostio od svog bivšeg igrača.

„Veliki čovek, ratnik na terenu i van njega. Njegova hrabrost na travi ostala je u senci lica koje je pokazao suočen sa opakom bolešću, koja nikada nije oslabila njegov duh i njegovu narav. Ovan borac sa ogromnim srcem ostavio je dubok trag u istoriji Lacija, ne samo kao šampion Italije, već zbog poruke nade koju je poslao u teškim okolnostima i onoga što je zastupao u do poslednjeg trenutka. Pamtićemo ga kako zaslužuje, u večnom zagrljaju njegovoh tima i njegovih ljudi“, napisali su čelnici kluba u kojem je Mihajlović osvojio sedam trofeja.

Bivši saigrač iz Lacija Alesandro Nesta poslao je poslednji pozdrav Siniši.

„Bio si ratnik, primer svima nama, posebno meni. Nikada te neću zaboraviti“, napisao je jedan od najboljih italijanskih defanzivaca svih vremena.

Đanluiđi Donaruna, kojem je Mihajlović da priliku da bude prvotimac Milana još kao 16-godišnjaku, zahvalio se svom bivšem treneru.

„Uvek si bio ratnik i znam koliko si se borio. Hvala što si verovao u mene i za sve što si mi govorio od prvog dana kada smo se sreli. Zauvek ćeš biti u mom srcu, zbogom mister“, napisao je golman PSŽ.

Od svog bivšeg trenera oprostila se i Fiorentina.

„Počivaj u miru Siniša. Fjorentina tuguje zbog smrti Siniše Mihajlovića i šalje podršku porodici i njegovim voljenima“.

Poslednji pozdrav uputila je i Bolonja, klub u kojem je Mihajlović imao svoj poslednji angažman u karijeri.

„Zbogom, Mister, zauvek ćeš živeti u našim srcima“, napisali su čelnici Bolonje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari