"Greška je isključivo moja, snosiću posledice": Marko Dimitrijević, sekretar Radničkog iz Kragujevca, o ulasku u igru fudbalera koji nije smeo da igra protiv Zvezde 1Foto: Starsport

 

Jednu od najzanimljivijih i najlepših utakmica za gledanje u našoj Superligi, na kojoj je postignuto čak sedam golova, jučerašnji susret kragujevačkog Radničkog i Crvene zvezde obeležila je nesvakidašnja greška u protokolu.

Naime, na teren je u drugom poluvremenu u timu Radničkog, kao zamena izašao fudbaler Miloš Vidović, koji nije bio u protokolu igrača za ovaj meč. Drugo poluvreme je počelo a greška nije odmah uočena.

Utakmica je ubrzo prekinuta, Vidović je poslat u svlačionicu a umesto njega je na teren poslat Vladimir Tomović.

Objašnjenje tokom utakmice je bilo da je u pitanju greška u protokolu, a komentar fudblake javnosti da takva greška, protokolarna, odavno nije viđena (ako je ikada) a kamoli na utakmici najvišeg ranga.

Zbog ovog propusta u protokolu igrača Marko Dimitrijević, sekretar Fudbalskog kluba Radnički iz Kragujevca podneo je ostavku.

– Desila se tehnička greška. Nisam proverio protokol i to je to, kaže za Danas Marko Dimitrijević.

Po njegovim rečima „on nije proverio protokol kada je uneo sve igrače” i na taj način se „potkrala greška”.

– Zbog te greške sam podneo ostavku na mesto sekretara ali i na sve funkcije u klubu. Sada je na upravi kluba koji će da razmatraju moju ostavku i o svojoj odluci će me obaestiti danas ili sutra, kaže Dimitrijević.

On u ovom slučaju, kako ističe, ne želi da izbegava ličnu odgovornost.

– Isključiva i jednina greška je moja jer nisam proverio nakon unošenja imena igrača u protokol da li su svi ti igači određeni za utakmicu. Ubacio sam ime pogrešnog igrača koji nije trebao da bude u njemu a Miloša Vidovića, na žalost nisam. Greška je samo moja i zbog toga snosim posledice, završava svoju izjavu za Danas, Marko Dimitrijević sekretar FK Radničkog iz Kragujevca.

Za sada, povodom ovog slučaja još se nisu oglasili zvanični i nadležni organi, niti je poznato da li se gostujuća Crvena zvezda (koja je na Čika Dači pobedila sa 3:4) uopšte žalila na ovaj nesvakidašnji protokolarni propust.

 

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari