Hrvatski trener preuzeo Lacio: Da li će se u Rimu podgrejati netrpeljivost iz Marselja? 1EPA-EFE/RONALD WITTEK

Igor Tudor imaće mnogo obaveza već na početku trenerskog mandata na klupi rimskog velikana.

Mauricio Sari iznendio je Klaudija Lotita, prekog gazdu Lacija, nedavno odlukom da se povuče sa mesta trenera.

Nisu dugo vagali u rimskom klubu koga će imenovati za njegovog naslednika, odlučivši se za Igora Tudora.

Hrvatski stručnjak u dosadašnjoj trenerskoj karijeri nije uspeo da napravi rezultatski iskorak, iako je vodio splitski Hajduk, PAOK, Udineze, Galatasaraj, Marselj.

Jedini šampion Evrope iz Francuske, upravo je bio i poslednji klub u kojem je Tudor radio kao šef struke. Tokom stresnog jednogodišnjeg mandata u sezoni 2022/23 imao je rođeni Splićanin solidne rezultate, ali je konstantno kuburio sa atmosferom u ekipi.

 

Bilo je igrača sa kojima se nije organiski podnosio, a jedan od njih bio je Mateo Genduzi.

Iz tih razloga, vezni fudblaer je ovoga leta stigao na jednogodišnju pozajmicu u Lacio, uveren da više nikada neće sarađivati sa Tudorom, međutim, sudbina se poigrala sa obojicom spojivši ih u Laciju.

Rimljani su Marselju platili 1.000.000 evra za pozajmicu, uz opciju otkupa ugovora za 13.000.000 evra, uz dodatnih 5.000.000 kroz bonuse i 10 odsto od narednog transfera.

Narušeni odnosi sa Genduzijem, kao i međusobne javne prozivke kumovale su odlasku Tudora iz Marselja leta 2023. iako je sa ekipom zauzeo treće mesto u Ligi 1.

S tim u vezi, biće zanimljivo videti kako će njih dvojica funkcionisati u Laciju. Kod Mauricija Sarija Genduzi je bio standardan i imao je veliku minutažu.

Tudor je sa „nebeskoplavima“ potpisao ugovor do kraja naredne takmičarske godine. Primarni zadatak u tekućoj biće mu da obezbedi plasman u neko od evropskih takmičenja, što će biti vrlo komplikovano, s obzirom na to da Lacio za šestoplasiranom Atalantom zaostaje četiri boda (poslednje mesto na tabeli koje vodi u evropska takmičenja).

Ukoliko Italija bude dobila i petog predstavnika u Ligi šampiona (što je izvesno) onda će se granica spustiti za jedno mesto, a na sedmom je trenutno Napoli sa dva boda prednosti u poređenju sa Rimljanima.

Igor Tudor će u prve dve utakmice na klupi Lacija za rivala imati svoj bivši klub, Juventus. Prvo 30. marta u prvenstvenom okršaju u Rimu, a onda 2. aprila u Torinu, u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari