Hrvat više ne računa na Srbina na kojeg se "kladio" 1EPA-EFE/Roberto Bregani

Ivan Jurić, po svemu sudeći, izgubio strpljenje i spreman je da se već u januaru rastane sa reprezentativcem Srbije.

Torino od starta sezone igra ispod očekivanja. Trenutno je tek 13. u Seriji A sa svega 12 bodova. Atmosfera u ekipi nije baš najbolja, a svemu tome kumuju i loši odnosi između trenera i pojedinih fudbalera.

Prema saznanjima italijanskih novinara, Ivan Jurić, šef struke „bikova“, odlučio je da „precrta“ Nemanju Radonjića i omogući klubu da već u januaru sasluša potencijalne ponude za reprezentativca Srbije.

Iako je 2022. bio najzaslužniji za dolazak Radonjića na pozajmicu u Torino, a potom i potpisivanje ugovora godinu dana kasnije, hrvatski stručnjak je, po svemu sudeći, izgubio strpljenje i poverenje u rođenog Nišliju.

O tome svedoči i podatak da od 2. oktobra Radonjić nije odigrao nijedan meč za Torino. Njega ugovor sa klubom veže do 2025. tako da bi u januaru, ukoliko bi došlo do transfera, zainteresovana strana morala da plati obeštećenje.

Nekadašnji fudbaler Partizana i Crvene zvezde vredno je radio tokom leta. Uspeo je da se nametne kao primarno rešenje u sistemu Ivana Jurića. Na početku sezone je bio starter, ali je već posle nekoliko kola premešten na klupu.

Jurić je, između redova, poručio da se Radonjić vratio na „stara podešavanja“ i da mu profesionalizam nije osnovna odrednica u načinu razmišljanja.

Da stvar za selektora Dragana Stojkovića bude još složenija, mesto startera izgubio je i drugi Nišlija, Ivan Ilić, koji je u Torino stigao na lično insistiranje Jurića.

U odnosu na Radonjića, Ilić barem ulazi u drugom poluvremenu i obično je na terenu u psolednjih dvadesetak minuta utakmice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari