– Pred večerašnji meč u Parizu i PSŽ i Mančester siti vide dobru priliku da se plasiraju u istorijsko polufinale za oba kluba. U istom terminu (20.45) uloge autsajdera i apsolutnog favorita trebalo bi da odigraju Volfsburg i Real u Nemačkoj.

Parižani kontinuitet dobrih rezultata u Ligi šampiona mogu da potvrde podatkom da im je ovo četvrti uzastopni plasman u četvrtfinale. Da se kojim slučajem 2013. i 2015. nisu namerili na Barselonu verovatno bi u klupskom almanahu imali odeljak vezan za priču o prolazu u prvo i jedino polufinale posle sezone 1994/95. Zanimljivo je i da je Mančester sitiju skorija istorija plasmana u Ligi šampiona usko vezana za Barselonu. Katalonci su takođe u dva navrata bili prejaki za „građane“; zato i ne čudi što su ove sezone prvi put uspeli da se domognu četvrtfinalne faze.

Engleski klubovi u poslednje vreme veoma prijaju Parižanima. Još uvek im je u svežem sećanju dvostruka uzastopna eliminacija Čelsija u najelitnijem takmičenju. PSŽ se nalazi u odličnoj formi, uprkos činjenici da su titulu u domaćem šampionatu obezbedili još 13. marta. Ibrahimović će sigurno biti najveća opasnost po protivničku odbranu, čija će poroznost biti još veća s obzirom na to da kapiten Vensan Kompani neće igrati još najmanje mesec dana zbog povrede lista. Aleksandar Kolarov izgubio je mesto u startnoj postavi “građana” u poslednja dva meseca, tako da se može očekivati da Manuel Pelegrini i večeras prednost na mestu levog beka da Gaelu Klišiju. Poslednji i jedini put PSŽ i Siti sastali su se u međunarodnom takmičenju 2009. u grupnoj fazi Kupa UEFA. Ljubiteljima fudbala u Srbiji večerašnji duel na Parku prinčeva biće interesantniji jer će ga suditi Milorad Mažić sa svojim pomoćnicima.

Istovremeno, Volfsburg će pokušati da svoju bajku u Ligi šampiona zaokruži što ravnopravnijim otporom Realu, makar u Nemačkoj. Timu sa Folksvagen arene ovo je prvi plasman među osam najboljih u Ligi šampiona. Real je na poslednja četiri gostovanja u Nemačkoj slavio tri puta.



Kros obožava Volfsburg

Toni Kros je sigurno bio posebno obradovan kada je Real izvukao Volfsburg za rivala u četvrtfinalu Lige šampiona. Nastupajući za Bejer Leverkusen i Bajern nemački reprezentativac sastajao se sa “zelenima” 12 puta i u čak deset navrata mečeve je završavao kao pobednik, uz jedan remi i poraz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari