Inzagi, trener Intera, kivan zbog promašaja i pristupa u meču sa Sasuolom 1Foto: EPA-EFE/ MATTEO BAZZI

Inter je posle prvog dela trke bio tim kojem su se davale najveće šanse da osvoji ovogodišnji skudeto. Ipak, u poslednjih mesec dana puleni Simonea Inzagija uspeli su toliko da zakomplikuju situaciju da su nakon poslednjeg poraza od Sasuola (0:2) čak i u podređenijem položaju u odnosu na najvećeg konkurenta – Milan. Italijanskom stručnjaku najviše je zasmetala ispoljena neefikasnost i loš pristup utakmici.

Sasuolo je ove sezone uspeo da uzme meri sve samim italijanskim velikanima – Juventusu, Milanu i Interu. Uprkos dominaciji nerazura, neefikasnost i nedovoljno profesionalan pristup doveli su do novog poraza Intera.

„Veoma sam ljut zbog pristupa utakmici, jer smo imali tri dana od meča u sredu protiv Liverpula. Pričali smo o tome da je Sasuolo pobedio Juve i Milan u gostima, igra sjajan fudbal i morali smo da budemo oprezni”, rekao je Inzagi.

Bivši trener Lacija napomenuo je da u drugom poluvremenu njegovi izabranici nisu uspeli da krunišu daleko bolju igru, uprkos brojnim idealnim šansama.

„Pokušali smo sve da uradimo u drugom poluvremenu, stvorili toliko šansi i nismo imali sreće, ali činjenica je da je trebalo da imamo drugačiji pristup. Sasuolo je imao odličan tehnički kvalitet, bili su svežiji fizički i to se videlo“, poručio je Inzagi.

Loš period je iza Intera, porazi od Milana, Liverpula, sada i Sasuola. Borba za Skudeto je otvorena. Ni Milan i Napoli nisu ubedljivi u poslednjim kolima.

„Analiziraćemo situaciju, znamo da je pred nama još 13 utakmica. Činjenica je da tim koji želi da osvoji skudeto ne može da ima pristup kakav smo mi imali“, iskren je trener Intera.

U poslednjih šest utakmica Serije A, Inter je imao 110 šuteva na gol i postigao samo šest pogodaka, uključujući 30 pokušaja u duelu sa Sasuolom.

Lautaro Martinez je nastavio sa očajnim igrama, dugo Argentinac posti, nalazi se u velikoj golgeterskoj krizi.

„Mislim da nema strepnje, veliki šampioni su navikli na ove utakmice. Mislim da je nedostajala oštrina, bilo je nekog umora, i fizičkog i psihičkog. Moj stručni štab i ja smo pokušali da fokusiramo igrače ove nedelje, ali smo primili dva rana gola koja obično ne dozvoljavamo. Ostajemo najefikasnija ekipa u Seriji A i verujem da ćemo opet da dajemo golove. Kada si napadač i ne postigneš gol, samo moraš da ostaneš miran, pogodak će doći“, uveren je šef struke Intera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari