Izdominirao protiv Lejkersa, ali je pitanje da li Bogdan Bogdanović ostaje u Atlanti? 1Foto: AP/John Bazemore

Dobre partije reprezentativca Srbije zaintrigirale klubove koji imaju veće ambicije, a među njima je i trenutni lider Zapadne konferencije.

Atlanta od početka takmičarske godine pruža dosta slabije partije nego što bi to trebalo da bude, s obzirom na kvalitet ekipe.

Houksi su na skoru 20-27 i trenutno su tek 10. na Istoku, poslednji u zoni plej-ina.

Uprkos rezultatima, Bogdan Bogdanović igra veoma dobro. Na poslednjem meču protiv Lejkersa, u pobedi 138:122 ubacio je 18 poena, šutirajući 4/9 za tri poena.

Zbog prikazanog, postao je veoma zanimljiv klubovima koji ove takmičarske godine imaju daleko veće ambicije.

Prema pisanju „Clutch Points“ veliko interesovanje pokazala je Minesota, vodeći tim u Zapadnoj konferenciji (33-14).

Vulvsi su vrlo ambiciozni, međutim da bi obavili trejd morali bi da naprave velike korekcije u budžetu, s obziro na „seleri kep“.

Dugogodišnjem članu Atlante u ovoj sezoni sleduje 18.700.000 dolara, a kako ima ugovor na još dve garantovane godine od 17.260.000 i 16.020.000 dolara, uz sezonu 2026/27 koja je opciona, Minesota bi morala da napravi određene korekcije na platnom spisku kako bi napravila prostor za eventualni trejd.

S tim u vezi, Minesota je spremna da prosledi Kajla Andersona, reprezentativca Kine, koji je u poslednjoj godini ugovora.

Bogdanović beleži brojke možda i najbolje u NBA karijeri, zbog čega je među najvećim kandidatima za priznanje „najbolji šesti igrač“ u sezoni.

Ubacuje 17,1 poen u proseku, šutirajući 37 odsto za tri, beležeći 2,6 asistencija. Po meču, Srbin ubacije 3,1 trojku.

Atlanta je spremna da napravi određene korekcije u timu. Navodno je u izlogu i Dežonte Marej, kao i većina igrača osim Treja Janga i Džejlena Džonsona, međutim pitanje je da li je među njima i Bogdan Bogdanović.

Vremena za potencijalni trejd nema previše, s obzirom na to da se „prelazni rok“ završava 8. februara.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari