Jedan igrač hospitalizovan na Infektivnoj, drugi pregledan na Dečijoj klinici u Nišu: Virusna infekcija na Evropskom prvenstvu u košarci za juniore 1Foto: FIBA printscreen

Jedan punoletni igrač koji učestvuje na Evropskom prvenstvu u košarci za juniore nalazi se na Klinici za infektivne bolesti zbog simptoma trovanja hranom, potvrdili su iz niškog Univerzitetskog kliničkog centra.

“On nema učestale stolice i najverovatnije će danas biti otpušten“, rekli su u UKC.

U niškom UKC su dodali da se niškoj Dečijoj klinici javio i jedan maloletni igrač Danske reprezentacije, ali da nije bilo potrebe za hospitalizacijom.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) saopštila je početkom sedmice da su se igrači i članovi delegacija iz šest reprezentacija koji se takmiče na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje se održava u Nišu obratili lekarima zbog virusne infekcije.

Članovima ekipe iz Grčke, Finske, Litvanije, Slovenije, Španije i Turske, koji su odseli u istom hotelu, pružena je medicinska pomoć, ali nije objavljeno šta je uzrok njihovih zdravstvenih problema.

„FIBA, KSS i lokalni organizatori nastaviće da prate situaciju, uz razmatranje potencijalnog odlaganja mečeva“, navedeno je u saopštenju FIBA, uz želju za brzim ozdravljenjem svima sa ovom infekcijom.

Grad Niš je, inače, domaćin FIBA prvenstva Evrope za košarkaše do 18 godina koje se održava od 22. do 30. jula u halama u Sportskom centru “Čair” i osnovnoj školi “Miroslav Antić”.

“Virusna infekcija” igrača nije bio jedini problem na ovom prvenstvu.

Tokom prve večeri Evropskog prvenstva meč između Italije i Grčke je bio u prekidu duže od 40 minuta jer je prokišnjavao hale ”Čair” zbog jakog nevremena koje je pogodilo Niš.

Iste večeri su se mladi košarkaši Poljske i Turske, koji su igrali meč u hali škole “Miroslav Antić”, koja je takođe prokišnjavala i imala problem sa klimatizacijom i kondenzacijom, poslednja četiri minuta samo dobacivali loptom, kako ne bi rizikovali nove povrede na klizavom parketu.

Čelnici FIBA su saopštili da će njeno odeljenje istražiti zašto zvaničnici nisu prekinuli tu utakmicu zbog nepovoljnih uslova u hali.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari