Jedan od najvećih evropskih trenera ogorčen ponašanjem igrača Reala: Partizan ih rasturio, a oni odgovorili tučom 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Jedan od najvećih trenera u istoriji evropske košarke Bogdan Tanjević bio je ogorčen zbog ponašanja igrača Reala tokom druge utakmice polufinalne serije plej-ofa Evrolige, u kojoj je Partizan pobedio Madriđane posle prekida (95:80).

On je na svom Tviter nalogu istakao koliko je oduševljen igrom Partizana u drugom meču plej-of serije.

– (Partizan) ne maltretira… izmaltretirao – napisao je Tanjević u svojoj objavi, a potom dodao:

– A Realovci ne znaju da gube sa dostojanstvom.

Tanjević smatra i da su sudije dozvolile košarkašima španskog kluba da igraju grubo u trenucima kada su smanjili prednost crno-belih na pet poena minusa.

– Kao da im sudije nisu dale šansu, pustivši ih da tuku, najmanje sedam minuta u trećoj četvrtini. Šteta završetka, na sramotu kraljevskog kluba. Ekipa koja nije spremna i da izgubi, bolje i da ne izlazi na teren – napisao je trener koji je 1979. osvojio tadašnji Kup šampiona sa sarajevskom Bosnom.

Tanjević je potom odao priznanje Željku Obradoviću, treneru Partizana, za ono što je prikzao njegov tim.

– Posle dve velike pobede mora se reći koliko je Željko skroman i samouveren u izjavama na tri jezika. Podsetio je sve da je decenijama bio i jedan od najboljih igrača. Skidam kapu pred njim – izjavio je legendarni trener, a prenosi košarkaški portal „Basketnews“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari