Kanjizares: Kuman je najgori trener kojeg sam imao 1foto EPA-EFE/MANUEL DE ALMEIDA

Ronald Kuman je pod velikim pritiskom u Barseloni usled veoma loših rezultata od starta sezone.
Da gubljenje bodova, samim tim i ugleda, nisu posledica samo odlazaka Lea Mesija, kasnije i Antoana Grizmana, odnosno povreda Fatija, Dembelea, Aguera, stava je, između ostalog, i Santjago Kanjizares, proslavljeni španski golman.

Na račun trenerskog znanja i umeća holandskog stručnjaka, naročito su kritični njegovi bivši igrači dok je Vodio Valensiju.

Nedavno je i nekadašnj kapiten „slepiš miševa“ Albelda izjavio da je Kuman najlošiji trener sa kojim je sarađivao, a sličnog je razmišljanja i Santjago Kanjizares, nekadašnji golman i kapiten Valencije, ali i reprezentativac Španije.

„Na taktičkom nivou, Kuman nije sposoban da podeli igračima potrebne instrukcije. Nije čak dobar ni u organizaciji treninga i fizičkoj pripremi igrača. Za deset godina koliko sam proveo u Valensiji, on je najgori trener kojeg sam imao. Ne ume čak ni da donese ispravne odluke“, jasan je i razložan Kanjizares u argumentaciji svojih stavova.

„U decembru je mene, Albeldu i Angula odvojio od grupe u kojoj je bilo 25 igrača. I nije tom odlukom ništa dobio. Za mene, on nije ni nalik treneru. Bilo je onih koji isto nisu računali na mene, kao Fabio Kapelo, ali su dobri stručnjaci“, naglasio je Kanjizares.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari