Kap je prelila čašu 1Foto: F.K. Novi Pazar

Posle nerešenog rezultata u Dobanovcima, Budućnost-Novi Pazar 1:1, u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Prve lige Srbije, Upravni odbor novopazarskog FK doneo je odluku da istupi iz daljeg takmičenja.Novopazarci su nezadovoljni lošim suđenjem Đorđa Maksimovića i klicanjem domaćih navijača haškom osuđeniku Ratku Mladiću.

– Ovog puta kap je prelila čašu.Upravni odbor se sastao, ujutru nakon utakmice, i doneo odluku o istupanju iz daljeg takmičenja. Godinama imamo dva velika problema: suđenje i nacionalističke ispade. Sa suđenjem smo imali svuda problem i kao članovi Srpske i Prve i Superlige.Taj problem smo imali i kao domaćini i na gostujućem terenu. Samo u ovom delu prvenstva sudije su nas oštetile za 8-9 bodova. Odluka o našuštanju prvoligaškog takmičenja je ispravna i korektna – objašnjava odluku generalni sekretar FK Novi Pazar Sead Hadžifejzović i dodaje da sve „što se dešava najviše šteti fudbalu. Ništa novo, svakog vikenda imamo pojave poput sedenja nezadovoljnih igrača po terenu“

Hadžifejzović kaže da je nacionalističkih ispada bilo i na stadionu u Novom Pazaru, ali „uvek smo reagovali i ulazili u konflikt sa našim navijačima i to bez mešanja bilo koga sa strane.“.

– Istovremeno po terenima širom Srbije, zbog takvih ispada, ne reaguju ni Fudbalski savez Srbije (FSS), ni sudije, ni delegati, već to smatraju normalnom pojavom. Sada se u Dobanovcima klicalo osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću, Maksimović nije postupio po pravilima i prekinuo utakmic – naglašava generalni sekretar FK Novi Pazar.

Ocenjuje da se kod čelnika novopazarskog prvoligaša pojavio strah, koji je „opravdan, jer se ulažu velika sredstva, a učestvujemo u takmičenju sa unapred poznatim ishodom. Pobednik se zna unapred i ko će da ispadne. Fudbal je izgubio smisao“.

Posle ove odluke nema reagovanja iz FSS, niti reči izvinjenja od domaćina.

– Sa FSS smo, do sada, imali odličan odnos. Nas su ova dešavanja naterala na ovaj korak, a i reči podrške od ostalih klubova, poznatih sportskih radnika i građana Novog Pazara. O odluci našeg Upravnog odbora obavestili smo predsednika i generalnog sekretara FSS, Slavišu Kokezu i Jovana Surbatovića – kaže Hadžifejzović i dodaje da oćekuje da će Skupština FK Novi Pazar potvrditi odluku Upravnog odbora.

Skupština FK Novi Pazar zakazana je za 8.decembar.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari