Kevin Panter ima novo snimanje, povratak na teren nepoznanica 1foto: Peđa Milosavljević/STARSPORT

Najbolji košarkaš Partizana trebalo bi uskoro da ode na novo snimanje kako bi se stekao bolji uvid u stanje povrede.

Košarkaše Partizana sutra očekuje evroligaško gostovanje Baskoniji na kome će nastupiti bez povređenih Mateuša Ponitke i Kevina Pantera.

Amerikanac je poslednja dva večita derbija igrao rovit, a probleme je imao i pre mečeva sa Crvenom zvezdom.

Primarno je osećao bol u zadnjoj loži, ali se tokom abaligaškog derbija požalio i na bol u kolenu. Od utorka je na konstantnim terapijama, a prema saznanjima Mozzart sporta uskoro bi trebalo da ima novo snimanje kolena kako bi se utvrdio stepen povrede i stekao bolji uvid kada bi mogao ponovo da zaigra.

Klub je odmah posle derbija u ponedeljak objavio da Pantera očekuje minimum dve nedelje pauze.

U odnosu na Amerikanca, Poljak se oseća bolje i postoji mogućnost da već od naredne nedelje počne sa timskim treninzima.

Ponitka je povredio rame tokom prijateljske utakmice sa Fuenlabradom zbog čega je propustio sam finiš priprema, a na dužoj pauzi je od 2. kola Evrolige i meča sa Barselonom.

Imao je velike bolove u ramenu, u meri da uopšte nije mogao da podigne ruku. U međuvremenu se stanje popravilo, iskusni košarkaš radi redovno u teretani kako bi povećao mišićnu masu u predelu ramena, s obzirom na to da mu je bilo imobilisano jedan duži vremenski period.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari