Klub tone, uprava se češlja 1Foto:STARSPORT

U laži su kratke noge, pa je uprava Partizana samo dan posle izričitih tvrdnji da je odluka Evropske fudbalske federacije da ga izbaci iz prvih kvalifikacija za Ligu Evrope ili Ligu šampiona, kada se za njih izbori, uslovna a ne finalna…

… priznala da bi dugovanja igračima, zaposlenima i državi mogla obesmisliti borbu crno-belih za trofeje ove ili neke druge sezone.

– Partizan jeste kažnjen i učinjena nam je nepravda, jer je ovo drakonska kazna i nije pravična. Nas nekoliko živimo sa tom odlukom za koju smo znali i preduzeli smo niz mera da ne budemo zatečeni. To nisu mere koje smo preduzeli pre dva dana, već smo planirali da platimo dugovanja… Tu drakonsku i nepravednu odluku ćemo otkloniti i Partizan će igrati evropsko takmičenje u zavisnosti od mesta koje bude zauzeo. Činimo 20-ak dana sve u tom pravcu, angažovali smo čitav niz pravnih stručnjaka i u kontaktu samo sa nadležnim organima u UEFA i verujem da ćemo postići pravično rešenje – kada su on i njegovi najbliži saradnici raskrinkani predsednik srpskog vicešampiona Milorad Vučelić priznao je činjenično stanje stvari.

Iako evropska sudbina ekipe trenera Miloša Nikolića zavisi isključivo od procene Arbitražnog suda u Lozani, na čijem, javno dostupnom, spisku žalbenika inače nema FK Partizana, pobednik nakaradnih i više puta propalih klupskih izbora tvrdi da vest o žestokoj packi iz Niona nema nikakav eho u svlačionici drugoplasiranog tima srpske Superlige.

– Ništa se nije odrazilo na atmosferu u ekipi, svi rade punom snagom. Zbog jedne šokantne odluke ne može da stane fudbal, ne može da stane klub. Ovo neće ništa umanjiti naše planove za prelazni rok i uveren sam da ćemo igrati u Evropi.

Kako god bude završena ova tužna ujdurma, Partizanu naklonjena javnost očekuje da Vučelić i njegov Upravni odbor snose krivicu za dovođenje kluba u dramatičnu situaciju (bez obzira što ona ide na dušu i vladajućoj garnituri u vreme predsednika Dragana Đurića), ali i obmanjivanje navijača. Pritom je nebitno da li je poziv na kolektivne ostavke došao od poraženog predsedničkog kandidata Nenada Bjekovića ili bilo kog nepoznatog vlasnika sezonske karte za utakmice najtrofejnijeg srpskog kluba u 21. veku, s najvećim obrtom novca od transfera igrača poslednjih 16 godina.

– Pravi partizanovci moraju uvek da budu uz Partizan, a sve ovo je posledica borbe oko Partizana izvan Partizana. Svi koji vole ovaj klub treba da se zajedno suočimo sa ovom drakonskom kaznom, a to je termin koji je upotrebljen i u inostranim novinskim izveštajima. Dakle, i oni se slažu da je kazna drakonska. Ovo je bolna situacija, a čudno je da ova kazna nailazi na podršku kod ljudi kojima je Partizan na srcu. Valjda treba Partizan da se izbori za pravdu, a onda da iskažu svoje vlastoljubive interese. Neprihvatljivo je da neko ko navija za Partizan ne učini sve da tu situaciju prevaziđemo, nego automatski iskaže svoju mrzovolju i svoju lažnu ljubav prema Partizanu, stajući na stranu svakog protivnika. To nije normalno! To se ne dešava nigde u svetu, ni u jednom klubu – sročio je je prvi čovek fudbalske sekcije i Sportskog društva Partizan, čudno miran i samouveren u iščekivanju konačne presude iz Švajcarske.

Suspenzija spušta koeficijent

Posledice eventualnog preskakanja sledećih kvalifikacija za UEFA takmičenja ne bi bile samo takmičarske i finansijske nego bi uticale i na Partizanov položaj na UEFA klupskoj listi. Bude li suspendovan ovog leta, za godinu i po dana izgubiće status povlašćenog na sledećem žrebanju parova plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope, dok bi u slučaju učešća u trci za Ligu šampiona, s koeficijentom 12.380 još ranije ostao bez šanse da izbegne teže protivnike. 

I FSS kažnjava tim iz Humske

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zabranila je crno-belima registrovanje novih igrača, a na istoj listi nalazi se još šest klubova i Superlige Srbije, saznaje B92. Klub iz Humske dužan je 8.294 evra Igoru Spasiću, nekadašnjem pomoćniku Miroslava Đukića i Vladimira Vermezovića, koji je, posle treniranja mlađih kategorija, isključen iz kluba. Takođe, tu je i potraživanje BSK iz Borče u visini od 560.000 dinara, ali se ne zna po kom osnovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari