"Ko ste vi nekoga da psujete, da napadate, pretite...": Rasim Ljajić ogorčen zbog huliganskog pira nad Kljajićem 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Ni dan posle ostavke, bivši predsednik fudbalskog kluba Novi Pazar ne želi da ćuti o sramnom ataku na doskorašnjeg golmana ovog superligaša.

Huligani su negovana anomalija srpskog klupskog fudbala, ali povremeni skandalozni istupi skrenu na neko vreme pažnju na njih. Kao što je fizički atak nazovi navijača na kapitena Novog Pazara, Filipa Kljajića, na javnom mestu. Posle čega je nedužni golman napustio klub, a za njim krenuli predsednik Rasim Ljajić i novi trener Feđa Dudić.

„Prva greška napravljena je nakon završetka utakmica sa Kolubarom koju smo izgubili sa 1:0, kada su navijači pozvali igrači da dođu kod njih na raport, što je samo po sebi neprihvatljivo, degutantno i štetno po klub. Nadao sam se da će na tome stati, iako sam već tu osećao gorčinu.

Onda se dogodio sramni incident, sramni napad na kapitena Kljajića. On je bio stub stabilnosti na terenu, autoritet, postao je kapiten na tajnom glasanju, igrači su ga doživljavali kao neospornog autoriteta“, rekao je Ljajić na početku ekskluzivnog intervjua za „N1“.

Bivši ministar u Vladi Srbije i poznati političar objasnio je još jednom kako je uopšte došlo do bliskog susreta Kljajića i tzv. navijača.

„Generalni sekretar kluba koji iz najbolje namere zakaže sastanak da miri navijače sa kapitenom, čemu sastanak? Ako hoćete da dođete da gledate utakmicu, dođite, možete da aplaudirate, zviždite,možete da negodujete, sve dok je to u granicama sportskog fer-pleja. Da vi nekoga psujete, napadate, pretite, izvlačite uši, ko ste vi da to radite? Ko je vama dao za pravo?“.

Posle svega, ovaj dugogodišnji fudbalski radnik nije smatrao ispravnim da ostane u klubu koji dozvoljava sebi takve stvari.

„Nisam mogao ništa drugo od srama da uradim, nego da se jednostavno distanciram, dignem ruke od pazarskog fudbala… Nema veze sa verskom osnovom, kao ni smena trenera Stankovića. Bio bih nepravedan kad bih njima stavio na teret i to. Treba da budem pošten i da kažem, da nismo imali nikakve probleme sa navijačima.

Posle godina unazad i niza kazni, mi smo imali potpuno neverovatnu atmosferu. I sad protiv Kolubare su trener i igrači ispraćeni aplauzom“, objasnio je Ljajić, pa objasnio kako se može ovome stati na put.

„Klub ne može da se izbori bez pomoći države, kao i bilo koji drugi klub. Klub ne treba da ima bilo kakvu komunikaciju a navijačima, sem za obezbeđivanje rekvizita za korektno navijanje, to smo mi stvarno i radili. Da vi dobijete u navijčima partnera, da oni s vama nešto raspravljaju i odlučuju, to je zemljoradnička zadruga, a ne fudbalski klub“, zaključio je bivši predsednik Novi Pazar na kraju razgovora za pomenutu televiziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari