Kup Radivoja Koraća: Sferopulos o čačanskom "autobusu" u reketu, trener Čačka 94 o sudaru sa Evroligom 1Foto: Nikola Gligic/Starsport

Crvena zvezda je u polufinalu košarkaškog Kupa Radivoja Koraća imala jači trening za zagrevanje za finale u subotu u 21 čas.

U duelu sa Čačkom 94, koji igra u Košarkaškoj ligi Srbije, posle ravnopravne prve četvrtine došli su do izražaja i njen kvalitet i njeno iskustvo.

Ovako je utakmicu video trener crveno-belih Janis Sferopulos.

„Oni su igrali odbranu na specifičan način, parkirali sve igrače u reket i terali nas na šut sa distance. Od početka druge četvrtine igrali smo bolju odbranu i uz dobra rešenja u napadu što nas je dovelo u prednost. Kada je počela treća četvrtina tražili smo najbolje opcije za nas, igrali smo dosta bolje i opuštenije. Zato smo igrali dosta bolje. Nismo počeli dobro, ali posle smo tri četvrtine igrali baš onako kako smo želeli. Čeka nas finale, želimo da se borimo jako i da osvojimo prvi trofej. Videli ste da Teodosić nije 100 odsto spreman, još oseća bol, ali može da odigra neke minute.

Zvezdin krilni centar Dalibor Ilić još jednom je opravdao ukazano poverenje. Bio je među najboljima i u polufinalu.

„Čestitao bih Čačku 94 na dobroj utakmici i dobro odigranom Kupu. Želim im da ostvare svoje cilje u nastavku sezone. Nismo ušli u utakmicu sa potcenjivanjem, trebalo nam je malo vremena da pronađemo svoj ritam, kasnije smo zasluženo slavili. Znači sve ovo za samopouzdanje, spremao sam se da odigram Kup najbolje što mogu. Trudiću se da i u finalu budem najbolji što mogu, utakmice znače mnogo više od samog treninga“.

Kup Radivoja Koraća: Sferopulos o čačanskom "autobusu" u reketu, trener Čačka 94 o sudaru sa Evroligom 2
Foto: Nikola Gligic/Starsport

Trener Čačana Đorđe Mićić, nekadašnji igrač FMP-a i Borca, ukazao je na novo iskustvo svog tima posle susreta s gradskim rivalom u četvrtfinalu.

„Mi smo pre dva dana videli i osetili ABA ligu, a večeras je bila Evroliga. Mogu da kažem lepa priča, od plasmana u Kup, preko četvrtfinala sa Borcem, do meča sa Zvezdom. Neverovatan ambijent, više od polovine moje ekipe nije imalo priliku da igra protiv evroligaša. Mi jesmo novi u svemu ovom, drugi korak u KLS, želimo da napredujemo dalje. Čestitam Crvenoj zvezdi na pobedi i želim sve najbolje. Hoću da naglasim, ljudi iz kluba su organizovali dva autobusa sa klincima iz mlađih kategorija, oni su nas pratili i gledali, velika stvar i pobeda za sve nas iz kluba.

Zadovoljan je i igrač Nikola Gašić.

„Utisci su još uvek predivni. Puna hala, nešto što je za sve igrače Čačka 94 bilo izuzetno iskustvo. Pokazali smo da mnogo radimo i treniramo, Zvezda je sjajan protivnik. Veoma mi je drago što smo bili deo svega ovoga, što smo dobili četvrtfinale i ostvarili istorijski plasman u polufinale. Na nama je da dalje gradimo sezonu“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari