"Ludo i brzo" na CSKA 1Foto: FoNet/Evroliga

Nisu stigli pošteno ni da „reprodukuju“ naučeno u trijumfu nad Žalgirisom i „sažive“ se sa činjenicom da im je skor 2-1 na startu Evrolige zapravo najuspešniji još od sezone 2016/17, a košarkaši Crvene zvezde već su bili u avionu na putu za Moskvu zbog megdana protiv CSKA (petak, 19.00).

Ritam mečeva kao u naslovu čuvene pesme Partibrejkersa „Ludo i brzo“ za crveno-bele, pogotovo u duplom evroligaškom programu, predstavlja i izvesnu dezorijentisanost u vremenu i prostoru, kao i, najčešće, emotivni šok u vidu prebrzih oscilacija od sreće do tuge i nazad. Bez mogućnosti adekvatnog treninga sa bandažama, izabranici Dejana Radonjića otputovali su na megdan ekipi CSKA u nadi da će se barem u istom sastavu vratiti za Beograd i pripremiti se za abaligaški derbi sa Cedevita Olimpijom već u nedelju.

 

Kalinić Volters i Mitrović predstavljali su pobednički trio protiv Žalgirisa.

Bez mogućnosti adekvatne rotacije, zbog rovitosti i nedavnog oporavka Davidovca i Dobrića, odnosno dužeg odsustva Lazića, Kalinić gotovo da nije izlazio iz igre, što samo pokazuje pod kakvim će psiho-fizičkim opterećenjem biti na večerašnjem meču.

CSKA je jedini poraz doživeo u Milanu bukvalno na startu Evrolige, kada im se, već u trećem minutu povredio Nikola Milutinov. Njegova privremena alternacija Kenet Farid, nekadašnji NBA as u dresu Denver Nagetsa i reprezentativac SAD,  uveliko trenira sa novim saigračima voljan da što pre debituje.

U kasnijim trijumfima nad Efesom i Zenitom Šengelija i Klajburn nametnuli su se kao primarna napadačka rešenja, najčešće potpomognuti snažnim bekom Lundbergom i polivalentnim centrom Fojtmanom.

Kada se njima pridoda i izvanredni individualac Šved sama logika nalaže da su šanse Zvezde da večeras bude nešto više od sparing partnera gotovo minimalne (crveno-beli nikada nisu trijumfovali u Moskvi).

– CSKA svake godine napada vrh, ima iste ciljeve. Tako je i ove sezone. Već na početku je pokazao da je među favoritima za osvajanje. Tim pun kvaliteta, iskustva, trofeja. Čeka nas težak posao u Moskvi i biće potrebno da budemo jako dobri da bi parirali CSKA. Treba da vidimo kako ćemo da odgovorimo na taj kvalitet koji poseduju. Da vidimo koliko možemo da budemo konkurentni protiv favorita za osvajanje i na osnovu toga ćemo praviti analize i davati konkretne odgovore. Nadamo se da ćemo što pre izaći iz problematike sa povredama i da ćemo imati još igrača na koje možemo da računamo za sledeći period, koji je takođe jako zahtevan – poručio je trener Dejan Radonjić, pred sedmi meč njegovih izabranika u poslednjih 20 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari