Marko Pešić još tri godine direktor Bajerna 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Marko Pešić dobio je poverenje kluba da još tri godine obavlja funkciju generalnog direktora košarkaške sekcije minhenskog Bajerna.

Sin proslavljenog srpskog stručnjaka i aktuelnog selektora, Svetislava Pešića, svoju funkcionersku delatnost u Bajernu započeo je 2011. godine kao sportski direktor. Dve godine kasnije postao je generalni direktor i na isotj će ostati minimum do 2025.

Prethodna saradnja bila je oročena do kraja aktuelne sezone, međutim, u Bavarskoj su zadovoljni napretkom ekipe Andree Trtinkijerija, pa su nekadašnjem reprezentativcu Nemačke produžili ugovor.

U toku dosadašnjeg mandata, Bajern je osvojio tri domaće titule, dva kupa i jedan Superkup, a u međuvremenu je dobio i A licencu kao vid garancije mesta u Evroligi svake sezone.

„Hvala predsedniku Herbertu Hajneru na poverenju. Nije tajna da mi je razvoj košarke u Bajernu prirastao za srce. Dobro je znati da smo i dalje povezani, a ja sam i dalje lojalan i motivisan da gradim ovaj projekat. Sve to ne bi bilo moguće bez zaposlenih u Audi domu. Ispred nas je je dosta ciljeva i jedva čekam da ih zajedno ostvarimo“, rekao je Marko Pešić posle produžetka ugovora.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari