Marokanski kralj ih zvao pre meča, a premijer Francuske posetio posle polufinala: Hakimi i ekipa imaju obožavaoce i na visokim položajima 1EPA-EFE/Friedemann Vogel

Reprezentativci Maroka postali su tokom Svetskog prvenstva na izmaku miljenici ne samo svojih zemljaka već i ogromnog broja ljubitelja fudbala širom sveta.

Između ostalih, njihovom srčanom, hrabrom i lepom fudbalu, kao i istorijskom učešću u polufinalu Mundijala, dive se brojni visoki državnici.

Tako je marokanski kralj Muhamed V1 pre utakmice sa Francuskom, 14. decembra, lično pozvao selektora Valida Regragija i kapitena Romena Saisa.

„Reprezentacija Maroka ispisala je istoriju i donela veliku čast marokanskom narodu kroz visoke sportske vrednosti i izuzetan talent“, preneli su mediji poruku suverena.

Prva afrička selekcija u Top 4 nekog Mundijala bila je dobar deo meča egal rival braniocu svsteke titule, ali nije uspela rezultatski da joj isparira tokom susreta u Dohi (0:2).

To, međutim, nije umanjilo simpatije premijera Francuske, Emanuela Makrona, prema Marokancima. Šta više, posle posete Kilijanu Mbapeu i družini produžio je do svlačionice poražene selekcije.

„TI si najbolji vezni fudbaler na celom turniru“, obratio se tom prilikom Sofijanu Amrabatu. Pošto je prethodno, prenose mediji, čestitao njegovim saigračima i šefu na celom nastupu u Kataru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari