Medalje za takmičare Jedriličarskog kluba Palić na Uskršnjoj regati 1Foto: Jedriličarski klub Palić

Najmlađi takmičari Jedriličarskog kluba Palić, početnici klase “Optimist”, osvojili su tri medalje na 29. Uskršnjoj regati, koja se održala u Novom Sadu na Dunavcu.

Tijana Zakić je osvojila drugo mesto u generalnom plasmanu, David Česko treće mesto u kategoriji dečaka do 12 godina, dok je Marko Atić dobio posebno priznanje kao najmlađi takmičar.

Takmičari Jedriličarkosg kluba Palić su se lepo pokazali i na međunarodnim regatama, a najbolje se plasirao Nenad Zakić osvojivši 20. mesto od ukupno 136 takmičara na 4. “Clivo sailing cup”-u u Hrvatskoj, dok su Kristina Boja i Danilo Bešić na “ILCA 6” i “ILCA 7 – U21” Evropskom prvenstvu u Francuskoj postigli lepe rezultate, što im je ujedno bila i odlična priprema za predstojeće Državno prvenstvo.

Nakon regata u gostima, takmičari sa Palića su se 23. i 24. aprila isprobali i na domaćem terenu, na regati koju je organizovao susedni klub Reful. Na Reful kupu Nenad Zakić jer osvojio prvo mesto u klasi “Optimist” (generalno), Tihomiru Zakiću je pripalo prvo mesto u klasi “FIN”, Robertu Kovaču prvo mesto u klasi “ILCA 7”, dok je Viktor Harangozo osvojio treće mesto u klasi “FIN”.

U narednom periodu Jedriličarski klub Palić biće domaćin i organizator 76. Prvomajske regate, odnosno Državnog prvenstva koje će se održati od 29. aprila do 1. maja. Potom sledi 15. Otvoreni kup Jugoistočne Evrope za klasu “Optimist” od 6. do 8. maja i Otvoreno prvenstvo Vojvodine koje će se održati 14. i 15. maja na Paliću.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari