"Miran momak kome su 'kombinacije' s menadžerima strane": Ko je Filip Kljajić, golman na udaru huligana? 1Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Sada već bivši golman FK Novi Pazar – Filip Kljajić bio je ove nedelje u prvom planu ne zbog svojih odbrana već zbog toga što je bio žrtva napada i, kako sam kaže, torture huligana svog kluba.

Policija je identifikovala napadače na Kljajića, ali je on uprkos tome odlučio da napusti Novi Pazar tvrdeći da se ne oseća više bezbedno u tom gradu.

Epilog nemilog događaja je da je i predsednik FK Novi Pazar Rasim Ljajić podneo neopozivu ostavku na tu funkciju i izjavio da ne želi da ima više nikakve veze ne samo s huliganima koji dolaze na utakmice, već i sa klubom uopšte.

Kljajić je prošao fudbalsku školu Crvene zvezde, a kao senior je prvi nastup imao kao pozajmljeni igrač u Hajduku sa Liona 2008. godine.

Potom je usledila jednosezonska selidba u Šumadiju Jagnjilo, a potom 2011. započinje i superligašku karijeru, prvo u Metalcu, a potom u Radu.

Za Partizan potpisuje u februaru 2014. godine i prvih šest meseci provodi na pozajmici u Teleoptiku. Bio je prvi golman crno-belih u sezoni 2016/17, kada je osvojena dupla kruna, odnosno poslednja titula koju je osvojio Partizan.

Šansu među stativama dao mu je tadašnji trener crno-belih Marko Nikolić, koji se prethodno u Radu uverio u njegove sposobnosti.
Sledeću sezonu je započeo kao prvi golman, ali je posle oporavka Vladimira Stojkovića preseljen na klupu.

Posle dogovora s čelnicima kluba, drugi deo sezone proveo je na pozajmici u grčkom Platanijasu.

Značajan trag ostavio je u japanskoj drugoj ligi, braneći za Omiju Ardiju. Po završetku azijske avanture vraća se prošlog leta u srpski fudbal kao slobodan igrač i potpisuje ugovor sa Novim Pazarom, za koji je najavio da će sada biti raskinut.

Rođen je u Beogradu 16. avgusta 1990. godine. U svojoj vitrini ima sakupljena dva trofeja Superlige i tri Kupa Srbije, kao i jedan nastup za „A“ tim srpske reprezentacije.

Saigrači ga opisuju kao mirnog momka koji svojim odbranama uvek uliva poverenje celom timu. Mnogi ljudi iz sveta fudbala tvrde da je mogao da napravi još bolju karijeru, ali da nikada nije pristajao na takozvane kombinacije sa menadžerima.

S obzirom na to da tek ima 32 godine očekuje se da još uvek može da pokaže vrhunsko golmansko umeće u nekom od velikih klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari