Miroslav Raduljica: Nezasluženo nisam dobio šansu u Crvenoj zvezdi (VIDEO) 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Nakon sezone statiranja u Crvenoj zvezdi, Miroslav Raduljica igraće za grčki Marusi u narednoj takmičarskoj godini.

Na istu stvar se može gledati iz više različitih uglova pa tako i na neigranje Miroslava Raduljice prošle sezone u Crvenoj zvezdi.

Nekadašnji reprezentativac Srbije uveren je da je trebalo da dobije konkrentu šansu i da bi u tom slučaju sigurno ostavio bolji utisak, dok je struka smatrala da u 35. godini života više nije imao kvalitet neophodan za kontinuirano igranje na više frontova.

Činjenica je da je Raduljica stigao u Zvezdu posle iskustava u Kini i Južnoj Koreji i da se vrhunskom evropskom klupskom košarkom nije bavio još od sezone 2016/17 i nastupa za Milano.

Takođe, njegov dolazak na Mali Kalemegdan više je bila želja uprave nego trenera Vlade JOvanovića sa čijim se trenerskim kriterijumima kasnije slagao i Duško Ivanović.

– Nezasluženo mislim da nisam dobio šansu i u priči sa trenerom došli smo do zaključka da je možda ranije trebalo da mi kaže ako me nije video u timu i da probam da se ja nađem negde drugde. Samo mi je žao što nisam dobio priliku jer mislim da sam mogao jako dobro da je iskoristim i da uopšte nisam bio za bacanje. Ali dobro, trenerova filosofija i ja sam je jako poštovao. On ima prema svima očinsku figuru i kao trener i kao osoba i tu nema puno diskusije, njegova se reč i odluka poštuje. Ja sam radio šta je bilo do mene, i više nego što je bilo do mene, bar u ovim godinama, a mislim da nisam dobio neki zasluženi rispekt, bar na osnovu i nekih starih zasluga, ako ćemo i o tome da pričamo. Ali, nema veze – stava je Miroslav Raduljica koji je obznanio u razgovoru za Sport klub.

Uprkos tome što je gotovo kompletnu sezonu proveo u civilu, Raduljica ne žali što je prošlu takmičarsku godinu proveo kao član Crvene zvezde.

– Nije mi žao što sam bio nego samo što pred navijačima nisam uspeo da pokažem više od onoga što sam pokazao u onih par utakmica. Sve je to tako ispalo da sam presedeo celu sezonu, a nisam bio za bacanje i onda je ta priča bila da sam ja tu došao da završim karijeru, što mi uopšte nije bio cilj – niti da ta priča krene, niti je bio moj cilj da završim karijeru, pogotovo ne na taj način. Jako je glupo da neko ko je uvek igrao na vrhunskom nivou i u vrhunskim klubovima završi sedeći na klupi zato što mu neko nije dao šansu, zar ne.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari