Mladi bilijarista iz Užica Lazar Kostić treći na međunarodnom turniru u Londonu 1Lazar Kostić/Foto: Dragan Karadarević

Lazar Kostić iz Užica, jedan od najboljih srpskih i evropskih igrača bilijara, osvojiio je treće mesto na međunarodnom turniru u Londonu.

Na prestižnom turniru Jason Shaw Junior Open, u okviru UK open-a, koji je održan proteklog vikenda, učestvovali su juniori iz celog sveta, a Kostić je, u konkurenciji 64 igrača, zauzeo odlično treće mesto.

U polufinalnom meču protiv Holanđanina Mike van Berkela, kako objašnjava, nedostajalo mu je i malo sportske sreće. Protivnik je pobedio sa 9:5.

„Zadovoljan sam svojim učešćem na turniru, mada ostaje žal što nisam prošao u finale“, kazao je za Danas mladi bilijarista.

Navodi da je njegov suparnik igrao odlično, gotovo bez greške, a da je on napravio svega dve male greške.

„Međutim, tako je u sportu, nekada prevagne sportska sreća. Ono što je najvažnije, odmerio sam snagu sa juniorima iz celog sveta i video na čemu treba da radim“.

„Čeka me veoma naporan nastavak sezone. Odmah, kada se vratim, kreću pripreme za svetski kup u miksu i Evropsko prvenstvo za juniore. Veoma sam motivisan da na tim takmičenjima ostvarim dobre rezultate“, dodaje mladi bilijarista.

Mladi bilijarista iz Užica Lazar Kostić treći na međunarodnom turniru u Londonu 2
Sa takmičenja u Londonu/Foto: Matchroom pool

Najavljuje da će 23. i 24. juna učestvovati na juniorskom turniru u Lugu, u  Španiji.

Po završetku tog turnira, takođe u Lugu, počeće jedno od najprestižnijih takmičenja u svetu bilijara – World cup of pool, svetski kup u miksu, na kome će nastupiti u paru sa Aleksom Peceljem, najboljim srpskim seniorskim igračem.

Prvi deo sezone Lazar će završiti učešćem na Evropskom juniorskom prvenstvu, koje će se održati u Sloveniji, u drugoj polovini jula.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari