Modrić i Ančeloti nahvalili Jovića 1Foto: Beta/AP/Alvaro Barrientos

Karim Benzema je u 17. minutu meča sa Real Sosijedadom, u poslednjem kolu Primere, morao da bude zamenjen. Iako je imao više varijanti, Karlo Ančeloti odlučio je da šansu ukaže Luki Joviću i tako pokaže da zaista ima poverenja u srpskog napadača. Da mu je potez bio pravovremen i plodonosan, pokazalo se već početkom drugog poluvremena: asistencijom ka Vinisijusu i lepim golom, Jović je matirao Real Sosijedad u San Sebastijanu, omogućivši Realu da razliku na vrhu tabele, za prvim pratiocem, zadrži na osam bodova (0:2).

Ne samo ove sezone, već od samog prelaska u Real Madrid, Luka Jović je bio neko ko je smatran apsolutnim promašajem i čije je dovođenje iz Ajntrahta za 63 miliona evra izgledalo kao promašena investicija.

Status srpskog napadača nije se promenio ni dolaskom Karla Ančelotija, osim u segmentu javnog obračanja italijanskog stručnjaka, koji je neretko izjavljivao da ima poverenja u srpskog napadača, ali da je jednostavno Karim Benzema (potpuno razumljivo) prva opcija u samom špicu.

U jednom trenutku je izgledalo i da je Jović zaista otpisan, s obzirom na to da je status prve alternacije dobio Mario Dijaz, međutim, u poslednjem kolu Primere, i to na izuzetno teškom gostovanju, Ančeloti je, iz nebuha, na savet saradnika u stručnom štabu, odlučio da šansu ukaže Joviću.

Željan igre i dokazivanja, uprkos ppoljuljanom samopouzdanju, Jović je odigrao jednu od najboljih partija u Realovom dresu. Izvanredno je sarađivao sa Vinisijusom: divno su njih dvojica odigrali kombinaciju kod vodećeg gola Reala, na način da je Jović okruženo dvojicom čuvara briljantno asistirao Brazilcu.

Samo deset minuta kasnije, tačnije u 57. minutu nekadašnji napadač Crvene zvezde odreagovao je u petercu u stilu najboljih svetskih napadača i iz veoma teške pozicije, praktično sa zemlje, udarcem glavom postigao je svoj prvi gol za Real nakon 22 meseca posta.

Španska Marka je Jovića ocenila sa tri zvezdice – toliku su na nivou čitave utakmice dobili još samo Žunior Vinisijus, Eder Militao i trener Anćeloti. Pritom je u analizi prikazanog na terenu Srbin dobio najviše prostora.

„Nije Karim, ali je više nego koristan napadač. Da nije bilo Benzemine povrede, verovatno ne bismo saznali da Jović ume da igra fudbal. Ušao je u 17. minutu i ne samo da je doprineo izjednačenju, već je bio jedan od najvoljih u timu Reala“, način je na koji je napisan komentar u najčitanijem dnevnom listu u Španiji.

Neko ko je od samog Lukinog dolaska u Madrid bio njegova velika podrška, Luka Modrić, bio je iskreno srećan zbog odličnog nastupa srpskog igrača.

„Luka je odigrao vrlo kvalitetnu utakmicu. Postići i namestiti gol posle dugog perioda neigranja… Pokazao je da neko na koga može da se računa“, poručio je, poslovično odmereni Modrić.

O nastupu Jović u San Sebastijanu, u superlativu je govorio i čuveni Emilio Butragenjo, jedan od deset najboljih strelaca u istoriji Real Madrida.

„Odigrao je odlučujuću ulogu, a to mnogo govori o njemu. Svi znamo koliko Benzema znači ovom timu, a Jović je perfektno odgovorio kao njegova zamena. To su sjajne vesti za klub“, naveo je Butragenjo.

Mada je delovao staloženo, i samom Karlu Ančelotiju bilo je izuzetno drago zbog učinka Luke Jovića protiv Real Sosijedada.

„Sjajnih prvih 30 minuta, pa gubitak kontrole… A onda odlično drugo poluvreme. Šta reći o Vinisijusu, postiže golove, igra kvalitetno, posvećen je… A Jović mora biti istaknut u prvi plan. Odradio je dobar posao, asistirao, a zatim bio spreman za svoj gol“, istakao je italijanski stručnjak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari